SMRT DEJANA BRĐOVIĆA: Deki, legendo, prerano si otišao!

Komemoracija u Kraljevu: Sahrana danas u 13 sati u Žiči

SMRT DEJANA BRĐOVIĆA: Deki, legendo, prerano si otišao!

Ostali sportovi -
Laka mu zemlja: Saigrači Dejana Brđovića i ljudi iz srpske odbojke teško podneli smrt legende našeg trofejnog sporta

Vest da je legendarni srpski odbojkaš, dugogodišnji reprezentativac i jedan od tvoraca „čuda“ koje naša odbojka i dalje predstavlja Dejan Brđović preminuo zaprepastila je i šokirala sve koji su ga poznavali.

Brđovićev kolega iz reprezentacije Andrija Gerić prisetio se prvih dana u nacionalnom timu.

- Dejan je bio moj prvi kapiten u reprezentaciji. Svi smo mi učili i imali šta da naučimo od njega. Bio je vrhunski igrač, vođa, čovek... Pamtiću ga i po tome što je u svakoj situaciji pronašao način da koristi humor, a uvek se setim utakmice s Italijanima u Svetskoj ligi, čini mi se 1997. godine, gde je cela sala skandirala „Dejan Brđović“. Prerano se završio njegov život - kaže Andrija, koji je strašnu vest pronašao na našem internet sajtu.

 Kakav je top bio  majstor...  Brđović  iz igračkih dana
Kakav je top bio majstor... Brđović iz igračkih dana

Šokirani smo

- Pročitao sam ono veče oko deset sati u Kuriru i ostao potpuno šokiran.Vladimir Batez dugo je bio saigrač u Crvenoj zvezdi s Brđovićem, a kasnije i u reprezentaciji.- Za Dejana sam veoma vezan, i sportski i privatno. Došao sam u Zvezdu kao mlad, a on je već bio institucija. Tvrdim da je najtalentovaniji igrač s kojim sam ikad igrao. Umeli smo da se šalimo da se rodio s odbojkaškom loptom jer je mogao na vrhunskom nivou da igra na bilo kojoj poziciji. Uz njega smo svi mi rasli - kaže Batez i dodaje:- Kada su nam se klupski putevi razišli, bili smo zajedno u reprezentaciji. Uvek je imao pravi savet, znao trenutak u kom će da pruži podršku.Ceo svet žaliVladimir Batez kaže i da mu telefon neprestano zvoni.- Zovu me iz drugih zemalja, iz svih krajeva sveta... Ne veruju. Veliki je to gubitak. Svi ćemo, naravno, biti prisutni na komemoraciji i sahrani, da ispratimo Dejana onako kako je zaslužio!

Aleksandar BoričićNEDOSTAJAĆE SVIMA, NAJVIŠE SVOJOJ PORODICIPredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić strašnu vest saznao je u Luksemburgu.- Pričali smo pre mesec dana u Ščećinu. Znao sam da ima problem, ali on nije hteo da sekira bilo koga. Uvek je bio pozitivan, veliki igrač, ali što je najvažnije, veliki čovek. Sada ništa nije bitno, nedostajaće nam svima, a najviše porodici. Važno je da deca i supruga nastave dalje i budu pozitivni kao što je i Dejan bio - rekao je Boričić.

TwitterVlade DivacKako tužan dan. Počivaj u miru. #RIP Dejan BrđovićMarko PodraščaninRIP Legendo! Hvala ti na svemu...Dragan ŠkrbićOtišao veliki igrač i još veći čovek Dejan Brđović, jedan od mojih sportskih uzora. Počivaj u miru, druže, legende ne umiru nikad!Andrea LekićPreminuo proslavljeni odbojkaš Dejan Brđović. Počivaj u miru, legendo.Nenad BorovčaninSlava mu!Zorana ArunovićOde i Dejan Brđović, šampion odbojke. Srbija je izgubila još jednog velikana sporta. Saučešće porodici.Aleksandar ŠapićPreminuo je Dejan Brđović, legenda naše odbojke. Neka mu je večna slava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track