(FOTO) SVE ZA OLIMPIJSKE IGRE: Srpski odbojkaši prošli golgotu na putu do Berlina
Foto: Fonet

Putovali ceo dan

(FOTO) SVE ZA OLIMPIJSKE IGRE: Srpski odbojkaši prošli golgotu na putu do Berlina

Ostali sportovi -
Odbojkaška reprezentacija Srbije ceo dan je putovala do Berlina zbog vremenskih neprilika, ne samo u Beogradu, već i u Nemačkoj.

Dolazak reprezentacije Srbije u Berlin očekuje se u nedelju oko 22.15, posle neplaniranih problema na putu do Minhena, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

S obzirom na to da je i aerodrom u Minhenu bio pod snegom, ukoliko ne bude dodatnih kašnjenja, odbojkaši Srbije bi trebalo nešto pre ponoći da stignu do hotela u Berlinu.

Srbija će od 5. do 10. januara igrati u Berlinu na evropskim kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Riju u Grupi A zajedno sa Poljskom, Belgijom i domaćom selekcijom.

Reprezentacija Srbije je put prestonice Bavarske krenula sa gotovo tri sata kašnjenja. Poleteli su u 15.57 umesto u 13.15, kako je bilo predviđeno redom letenja.

Izabranici Nikole Grbića nisu uspeli da stignu na vreme u Minhen za planirani let do Berlina, pa ih je po sletanju na minhenski aerodrom sačekala informacija da za Berlin poleteti u 21, navodi se u saopštenju OSS.

Za nedelju veče je bio planiran trening odbojkaša u dvorani Maks Šmeling, koji je otkazan, pa će reprezentativci Srbije tek sutra biti u prilici da treniraju u dvorani gde će se igrati sve utakmice na turniru.

Reprezentacija Srbije će prvi meč na turniru Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre igrati protiv Poljske, aktuelnog svetskog prvaka, 5. januara od 20.30.

Srbija će u drugom kolu A grupe, 6. januara, igrati protiv Nemačke, a u poslednjem kolu, 8. januara, protiv Belgije. U B grupi će igrati Rusija, Bugarska, Francuska i Finska.

Plasman u polufinale izboriće po dve reprezentacije iz svake grupe.

Plasman na Olimpijske igre u Riju izboriće samo pobednik turnira, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija izboriti učešće na turniru Svetskih kvalifikacija, koji će se odigrati u Japanu između 14. maja i 5. juna.

Evo nasmejanih srpskih odbojkaša jutros na aerodromu "Nikola Tesla" dok još nisu naišli na probleme:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track