SRBIJA KREĆE PO JOŠ TRI VIZE: Rio se vidi iz Istanbula
Foto: Saša Pavlić

Samo hrabro

SRBIJA KREĆE PO JOŠ TRI VIZE: Rio se vidi iz Istanbula

Ostali sportovi -
Tekvondisti Tijana Bogdanović, Miloš Gladović i Damir Fejzić pokušaće da se pridruže zlatnoj koleginici Milici Mandić, koja se direktno plasirala na Olimpijske igre u Brazilu

Srpski olimpijski tim za predstojeće Igre u Rio de Žaneiru danas i sutra mogao bi da postane brojniji za tri člana.Na Evropskim kvalifikacijama u tekvondou učestvovaće Tijana Bogdanović (do 48 kilograma), Miloš Gladović (do 58 kilograma) i Damir Fejzić (do 68 kilograma). Oni će pokušati da se pridruže olimpijskoj šampionki Milici Mandić, koja je učešće u Brazilu obezbedila kao druga na olimpijskoj listi u 2015. godini. Put Istanbula naše tekvondiste poveli su Dragan Jović i Mario Dujić, koji su izneli očekivanja pred početak borbi.- Činjenica da nema popravnog pravi dodatni pritisak i na takmičare i na stručni tim. Posle dvomesečnih priprema idemo u Istanbul s verom u sebe i svoj kvalitet. Sva tri takmičara su izuzetno kvalitetna i svako od njih se može kvalifikovati. Takođe, pobede koje su ostvarili u prethodnoj godini ne smeju da nas uspavaju i omekšaju u ostvarenju cilja. Svesni smo da svi dolaze izuzetno spremni, motivisani i svako malo opuštanje može da nas košta odlaska u Rio. Videćemo konačan žreb i onda ćemo napraviti i poslednje taktičke pripreme - rekao je Jović, koji je s Tijanom Bogdanović već uradio detaljnu analizu svih potencijalnih rivalki i objasnio zbog čega se još ne znaju imena protivnica.

- Moguće je da zbog poslednjih terorističkih napada neko i ne dođe na turnir, što bi značilo i drugačiji žreb, koji je inače dirigovan prema olimpijskom renkingu.

Damir i Miloš su se prethodne dve nedelje zajedno pripremali za kvalifikacije u Istanbulu i očekuje se da i njih dvojica overe vizu za Olimpijske igre.- Pripremali smo se u Mariboru i u Vršcu, a učestvovali su takmičari iz Sarajeva i domaćih klubova iz Srbije. Miloš, iako iz Šapca, sve vreme trenirao je u Vršcu s Damirom. Urađena je analiza Fejzićevih i Gladovićevih protivnika. Nadamo se dobrom rezultatu na samim kvalifikacijama i da ćemo uz Milicu imati još tri takmičara u Riju - rekao je trener seniorske ekipe Mario Dujić i dodao da su pripreme bile drugačije nego dosad:- Veliki akcenat stavljen je na rad s elektronikom jer smo prvi put sada radili s elektronskom kacigom na treningu, a ne kao do sada na samom takmičenju.

Evropske kvalifikacije su poslednji turnir na kome takmičari sa Starog kontinenta mogu da izbore vizu za Olimpijske igre.

ONI KRČE PUT KA BRAZILUTijana BogdanovićDatum rođenja: 4. maj 1998.Mesto rođenja: BeogradImala izuzetne rezultate u seniorskoj konkurenciji prošle godine. Evropsko srebro, svetska bronza, medalje s gran-pri turnira, srebro na Evropskim igrama i niz odličja s međunarodnih turnira.Miloš GladovićDatum rođenja: 15. jun 1994.Mesto rođenja: ŠabacIzuzetno dominantan tokom prethodne dve godine i rezultatima se izborio za mesto u timu na kvalifikacijama, na kojima bi trebalo da potvrdi klasu i obezbedi mesto na OI.Damir FejzićDatum rođenja: 16. april 1994.Mesto rođenja: VršacIma iskustvo učešća na Olimpijskim igrama iz Londona 2012. godine, na kojima nije uspeo da stigne do medalje. U Istanbulu ima realne šanse za plasman na Igre u Brazilu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track