VREDNO ISKUSTVO: Sjajni rezultati mladih srpskih golfera u Americi
Foto: GAS

Prepuni utisaka sa turneje

VREDNO ISKUSTVO: Sjajni rezultati mladih srpskih golfera u Americi

Ostali sportovi -
Mladi članovi Golf kluba Beograd Jefimija i Andrija Đorđević i Luka Jovanović vratili su se sa kraće turneje po Sjedinjenim Državama gde su učestvovali na tri turnira, Doral Pabliks juniorskom klasiku, PARS internacionalnom juniorskom openu i Honda klasiku.

Talentovani golferi su tako imali priliku da steknu izuzetno vredno iskustvo za dalji razvoj karijere.

Najbolje rezultate ostvarila je Jefimija Đorđević, koja je podelila sjajno drugo mesto na Honda klasiku, dok je na PARS-u bila osma. Perspektivnoj golferki koja ima samo 14 godina, izmakla je titula na Fazio terenu u Palm Springsu na Floridi za samo jedan udarac. Naime, pobednica Fibi Beber-Frankel je u dva dana ostvarila rezultat od 150, dok je srpska golferka imala 151. Za utehu ostaje činjenica da je prvog dana Jefimija Đorđević imala rezultat od +1 na veoma zahtevnom terenu, što je najbolja runda koju je ostvarila jedna igračica na ovom dvodnevnom takmičenju.

- Ovo je bilo jedno veliko iskustvo, pogotovo na Hondi, jer nikada nisam imala priliku da se na tako velikom turniru borim za prvo mesto. Veliki broj nacija koje su imale svoje predstavnike je turnir učinio još uzbudljivijim. Izuzetno mi je značilo to što sam mogla da igram na ovakvim terenima u ovo doba godine - rekla je Đorđevićeva.

14-godišnji Luka Jovanović smatra da je na američkoj turneji naučio mnogo toga što će mu omogućiti bolji napredak u ovom sportu.

- Na početku turneje u Doralu nisam prošao kat, ali sam naučio veliku lekciju o strpljivosti. Veliki broj igrača i teren koji je svetski poznat, daju jedan specifičan osećaj. Dolazak na PARS, na najveće terene za vežbanje u Sjedinjenim Državama je bio veoma bitan za povratak samopouzdanja. Osećao sam se mnogo bolje i podelio sam peto mesto. Na PARS-u sam shvatio da mogu da se takmičim na najvišem nivou, što mi daje izuzetno veliku motivaciju i psihološku stabilnost za budućnost. Najviše sam uživao igrajući na Honda klasiku. Igralo se na šampionskom terenu što je stvaralo dodatnu motivaciju igračima. Turneju sam završio osvojivši solidno 13. mesto. Američka turneja bila je drugačija i to je bilo vrlo lepo iskustvo iz kog sam zaključio da ne postoje granice za napredak - rekao je Jovanović.

Jefimijin brat Andrija Đorđević, najavio je da posle američke turneje u novu sezonu ulazi vrlo motivisan.

- Oba turnira na kojima sam učestvovao su odlično iskustvo i naučio sam mnogo novih stvari, što mi je veoma bitno. Video sam kako izgledaju turniri van Evrope i dobio sam veliku motivaciju za sezonu koja tek počinje - zaključio je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track