POSLUŠALA SVOJE SRCE: Jelena zbog Srbije odbila Hrvatsku!
Foto: Fonet

Pravi izbor

POSLUŠALA SVOJE SRCE: Jelena zbog Srbije odbila Hrvatsku!

Ostali sportovi -
Mlada vaterpolistkinja Jelena Vuković, koja je jedna od najboljih u našem timu, dobila ponudu iz susedne države, ali je poslušala svoje srce i odlučila da zaigra za srpsku reprezentaciju

Vaterpolistkinje Srbije privlače veliku pažnju svojim igrama na EP, a u gotovo svakom meču nacija dobija novog heroja. Jedna od najboljih igračica naše selekcije na šampionatu u Beogradu je Jelena Vuković, koja iza sebe ima neobičnu životnu priču.Opšte je poznato da se za srpsku vaterpolo reprezentaciju navija u Boki Kotorskoj, a pored Andrije Prlainovića i Dušana Mandića, junakinja je postala i Jelena Vuković. Ova mlada vaterpolistiknja nastavila je porodičnu tradiciju. Njen otac Mišo igrao je za Budvansku rivijeru, a brat Siniša za Primorac iz Kotora. Karijeru je počela u ekipi Kataro, ali kad se klub ugasio, otišla je u Hrvatsku, gde je nekoliko godina igrala za Buru iz Splita.Hrvati su ubrzo uvideli njen talenat, pa su Jeleni Vuković ponudili hrvatsko državljanstvo i novac. Ona je u dogovoru s porodicom posle toga odlučila da školovanje nastavi u Srbiji, pa se preselila u Novi Sad. Zanimljivo je da je u meču protiv Hrvatuica, posle jednog žestokog okršaja krvarila, pošto su joj bila razbijena usta i nos. Izdržala je sve i bila heroj važne pobede naših devojaka.Kad završi školu, postaće terapeut. Član je Vojvodine, a zaigrala je i za vaterpolo selekciju Srbije, u kojoj nosi kapicu sa brojem 10. Poslednjih dana otac Mišo i porodica Vuković dobijaju brojne čestitke zbog odličnih partija koje Jelena pruža na Evropskom prvenstvu. Posebno se istakla na utakmicama protiv Nemačke i Hrvatske. Selektor Srbije Vladimir Bajković nekoliko puta je isticao da je Vukovićeva veoma bitan igrač za vaterpolo reprezentaciju.

Komedija selektor Vlahos priznao nameran poraz GRCI POBEGLI OD SRBIJEVaterpolisti Srbije igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva s boljim iz duela Rusije i Nemačke.Za praktično otvorena vrata polufinala krivi su Grci, koji su senzacionalnim porazom od Rusa izbegli borbu s „delfinima“ sve do polufinalne faze. A da su se „Heleni“ bavili kalkulacijama i namerno izbegli četvrtfinalni duel sa Srbijom potvrdio je selektor Grčke Teodoros Vlahos.- Naš plan bio je da ubedljivo savladamo Rusiju i budemo prvi u grupi. Nismo uspeli da napravimo prednost u prve dve četvrtine, Rusija je igrala dobro. Znali smo, naravno, kakav je dalji raspored takmičenja, pa smo tako i postupili - rekao je Vlahos i dodao:- Hteli smo pobedu, ali kad ne krene kako hoćeš, možeš da promeniš odluku tokom meča. I to je ono što smo mi uradili, sve je to deo igre.(G. F.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track