SRPSKI TIM ZA OI SVE BROJNIJI: Tijana Bogdanović ide u Rio!
Foto: Marina Lopic

Bravo

SRPSKI TIM ZA OI SVE BROJNIJI: Tijana Bogdanović ide u Rio!

Ostali sportovi -
Srpska takmičarka u tekvondou Tijana Bogdanović izborila je plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Boganovićeva je danas na evropskim kvalifikacijama u Istanbulu izborila vizu za plasman na OI u kategoriji do 49 kilograma.Tijana je na startu savladala Bugarku Nikol Čorbanovu 4:2, zatim je bila bolja od Mađarice Ivet Gonde 3:2, a u polufinalu je pobedila Italijanku Eriku Nikoli 11:4!

Foto: TK Galeb
Foto: TK Galeb

"Posle duge i teške trke za normom, Rio je postao stvarnost. Mnogo sam naučila za ovih godinu dana, ali imam još prostora za napredak na čemu ću da radim do Olimpijskih igara. Hvala mom treneru Galetu, stručnom timu i svima koji su nas podržavali sve ovo vreme. Hvala mojim kolegama iz kluba koji su se posvetili meni prethodnih mesec dana (Aleksandra, Dime, Tasija, Nikola, Vanja…). Hvala im! Svakako bez podrške Ministarstva za sport i Olimpijskog komiteta Srbije, ovo ne bismo uspeli da izvedemo. Hvala im svima, mislim da sam opravdala poverenje", rekla je Tijana posle polufinala.

Foto: TK Galeb
Foto: TK Galeb

Dragan Jović, koji je i trener Milice Mandić, prezadovoljan je uspehom iako svestan da su tek na pola puta. "Nemam reči zaista! Teško mi je da razlučim da li sam više srećan zbog Tijane ili tužan što se nisu i momci kvalifikovali, a bili su na korak do cilja. Mnogo smo radili, putovali, mnogo odsustvovali od porodica, posla, škole. Sve je moglo da se istopi i da padne u vodu. Za njenih 17 god ovo je neverovatan rezultat. Šta je sve postigla ove godine je dovoljno nekom za celu karijeru, a uz to još i Rio! Nemam reči! Želim da pohvalim ceo stručni tim koji je sa mnom radio na ovome. Takođe bih se zahvalio državi na podršci sportu i ovih mladih sportista. MOS i OKS znaju svoj posao, a onda je i nama lakše da se izborimo sa najboljima na svetu. Njihova podrška je nemerljiva. Nadam se da smo da dve norme za Rio opravdali ulaganja u nas. Pola posla je urađeno. Druga polovina je ostavljena za Rio", rekao je Jović.Aktuelna olimpijska šampionka Milica Mandić u kategoriji +68 je još ranije izborila plasman na OI.Damir Fejzić i Miloš Gladović nisu uspeli u subotu da se plasiraju na OI, pošto su poraženi u polufinalima svojih kategorija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track