DRAGAN JOVIĆ OPTIMISTA: Milica i Tijana u Riju mogu mnogo
Foto: Marina Lopičić

Trener tekvondo kluba Galeb veruje u devojke

DRAGAN JOVIĆ OPTIMISTA: Milica i Tijana u Riju mogu mnogo

Ostali sportovi -
Postali smo treći klub u Evropi sa dve takmičarke na OI, mogu da obećam da će dati sve od sebe, kaže Dragan Jović

Mlada tekvondoistkinja Tijana Bogdanović napravila je podvig na kvalifikacionom turniru u Istanbulu i izborila vizu za Olimpijske igre u Riju.Tako je klub Galeb, u kom treniraju šampionka Milica Mandić i Tijana, postao jedan od tri evropska kluba koji će imati dva predstavnika na najvećoj sportskoj smotri planete. Trener Dragan Jović ne krije zadovoljstvo.- Evropski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Istanbulu bio je čak jači od Prvenstva Evrope, pošto je bilo prolaza za samo dve takmičarke i dva takmičara. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a Tijana je uspela da uđe u finale, što je ravno podvigu. Ona ima samo 17 godina, u juniorskoj konkurenciji je postigla možda najviše u istoriji ovog sporta, a već je postala jedna od najboljih seniorki sveta - kaže Dragan Jović i dodaje:Naporna godina- Izuzetno naporna godina je iza nas, Tijana je učestvovala na više od 20 turnira i osvojila 18 medalja. Veoma je dobro i važno što uz sebe ima Milicu Mandić, olimpijsku šampionku. Njih dve su cimerke na turnirima i to je baš dobro jer Milica može da joj prenese svoje iskustvo. U Evropi postoje samo tri kluba koji imaju dva takmičara koji su obezbedili vizu za Rio. To je Marijan iz Splita, Ozer iz Nemačke i Galeb iz Srbije. Naravno da sam ponosan na to. Moguće je da će ih biti još na svetskom nivou jer kvalifikacije traju.Za razliku od perioda pre Olimpijskih igara u Londonu, Jović sada ne želi da obećava zlato, ali ima ogromno poverenje u Milicu i Tijanu.- Lagao bih kad bih rekao da ne očekujem najviše plasmane, jer izuzetno verujem u ove devojke. Međutim, ne želim da se istrčavam kao što sam to uradio pred OI u Londonu, kad sam želeo da skrenem pažnju javnosti i pokrenem pozitivne stvari za tekvondo. Međutim, moram da istaknem i dva naša takmičara kojima je viza za Rio izmakla u poslednjem trenutku. Miloš Gladović i Damir Fejzić su zaista sjajni. Imali smo veliku šansu da imamo četiri takmičara, što bi bilo fantastično.

Strašan tandem... Tijana i Milica
Strašan tandem... Tijana i Milica

Ništa bez države

Ističe da bez pomoći države ne bi bilo ni ovakvih rezultata.- Moram da istaknem da je svaka vlast imala razumevanja. Pomagali su koliko su mogli. Tako i sada, zahvaljujući Ministarstvu za sport i Olimpijskom komitetu, mi ispunjavamo programe. Druga je stvar što neke druge zemlje imaju veće budžete, mi živimo u Srbiji i moramo da se uklopimo u mogućnosti države.

PresrećnaTIJANA: RIO JE KONAČNO STVARNOST!Za Tijanu Bogdanović zaista važi ona „kroz trnje do zvezda“.- Posle duge i teške trke za normom, Rio je postao stvarnost. Mnogo sam naučila za ovih godinu dana, ali imam još prostora za napredak, na čemu ću raditi do Olimpijskih igara. Hvala mom treneru Galetu, stručnom timu i svima koji su nas podržavali - rekla je Tijana Bogdanović.

UsloviTREBA NAM VEĆA SALATekvondo klub Galeb i dalje održava treninge u uslovima koji nisu na nivou rezultata koje članovi postižu. Na pitanje šta se promenilo od perioda kad je bio prinuđen da proda stan kako bi izgurao priču s klubom, Jović odgovara:- Nije se promenilo mnogo toga. Treniramo u istim prostorijama u kojima imamo problem sa stubovima. Oni onemogućuju da radimo na propisanoj površini osam puta osam metara. Treba da se zapitamo da li je to adekvatan prostor za olimpijsku šampionku Milicu Mandić. Nadam se da će posle Rija Srbija dobiti ozbiljan tekvondo centar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track