(VIDEO) DELFINI U ŠOKU: Ovo je nestvarno... Dobro je da nas nisu izmalerisali balkonom
Foto: Tanjug

Srpski vaterpolisti sijaju od sreće

(VIDEO) DELFINI U ŠOKU: Ovo je nestvarno... Dobro je da nas nisu izmalerisali balkonom

Ostali sportovi -
Vaterpolista reprezentacije Srbije Andrija Prlainović izjavio je posle pobede Srbije u finalu EP u Beogradu da je Crna Gora odigrala dobru utakmicu, ali da je naša reprezentacija bila fizički dominantnija.

"Veliko finale, teško kao prema najavama. Spojio nas je pritisak i slavljenički ambijent, sa kojim smo se izborili na kraju. Nervozno smo počeli, loša rešenja birali u napadu, ali nismo odustajali. Igrali smo u jakom ritmu i bili bolji protivnik.Crna Gora je odligrala dobru utakmicu, ali smi fizički bili dominantniji", ocenio je Prlainović.

On je poručio da je sjajan osećaj biti evropski prvak tri puta zaredom.

Vaterpolista Slobodan Nikić rekao je posle finalnog meča "da je nestvarno igrati utakmicu pred 16.000 ljudi u svojoj zemlji".

"Mogu da budem srećan i ponosan. Niko nikada nije bio predstavljen kao ovoliki favorit. Potrudićemo se da i u Riju budemo najbolji", kazao je Nikić i dodao:

"Bili smo stisnuti, pre svega zbog prevelikog pritiska i toga da je već organizovan doček ispred Skupštine. Mislili smo: 'neće valjda da nas izmalerišu time'. Pokazali smo da smo najbolja ekipa na turniru".

Duško Pjetlović je izjavio da je atmisfera bila neviđena, za pamćenje, i da bi voleo da na svakom takmjčenju bude ovakva.

"Bilo je predivno, ne znam kako mogu da opišem taj osećaj pred svojom publikom. U jednom trenhtku sam pomislio da gubimo meč, ali ne znam kako je to moglo da se dogodi na našem bazenu. Jednom se doživlja u karijeri ovo", zaključio je Pijetlović.

Miloš Ćuk bio je izuzetno ushićen zbog treće uzastopne zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

"Ponovo smo osvojili krov Evrope. Nemam reči opisati osećaj, pogotovo posle ovakve atmosfere u Beogradskoj areni. Svaka čast Crnoj Gori na otporu, međutim, nisu uspeli da nam ispariraju u poslednjoj deonici. Nametnuli smo naš ritam i taj segment je bio presudan", rekao je Ćuk.

Sava Ranđelović kazao je da će do kraja života pamtiti današnje finale posle Crne Gore.

"Bila je ovo izvanredna utakmica. Emocije se još uvek nisu slegle. Čestitam obema ekipa. Hvala publici na najlepšem ambijentu u životu. Do kraja života ću pamtiti ovo", kratak je bio Ranđelović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track