STOPAMA OCA MIHAELA: Mik Šumaher i naredne sezone u Formuli 4
Foto: Reuters

Potpisao za italijansku ekipu

STOPAMA OCA MIHAELA: Mik Šumaher i naredne sezone u Formuli 4

Ostali sportovi -
Nemački vozač Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Prema, pa će se i u predstojećoj sezoni takmičiti u Formuli 4.

Prema ima mogućnost da se takmiči u italijanskom i nemačkom šampionatu u Formuli 4, ali čelnici te ekipe još nisu odlučili na koje takmičenje će se koncentrisati, navodi se u današnjem saopštenju.

Šumaher, koji će u martu napuniti 17 godina, prošle sezone vozio je za Van Amersfort Rejsing, u nemačkom šampionatu Formule 4.

"Prema je za mene savršen sledeći korak na mom putu da postanem kompletan vozač. Tim je veoma iskusan i otvoren, svi dobro i blisko saradjuju sa nama vozačima a (vlasnik) Anđelo Rosin vodi računa o svakom detalju", rekao je Šumaher.

Osim njega, za Premu će nastupati i vodeći karting vozači Estonac Juri Vips i Amerikanac Huan Manuel Korea. Prema blisko sarađuje sa Ferarijevom vozačkom akademijom, ali Šumaher neće biti deo tog programa, uprkos slavnoj istoriji koju je njegov otac ispisao sa tim timom.

Mihael Šumaher se i dalje oporavlja od teških povreda glave koje je zadobio na skijanju u Francuskoj krajem 2013. godine. Život mu je bio ugrožen, mesecima je bio u indukovanoj komi iz koje je probudjen u junu 2014. godine. Informacije o zdravlju i toku njegovog oporavka su veoma retke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track