SLOBODAN BRANKOVIĆ OŠTAR: Da se Amerikanka ne dopinguje, Ivana bi uzela zlatnu medalju!
Foto: Profimedia

Izneo ozbiljnu optužbu

SLOBODAN BRANKOVIĆ OŠTAR: Da se Amerikanka ne dopinguje, Ivana bi uzela zlatnu medalju!

Ostali sportovi -
Kad bi se pošteno išlo na doping kontrolu, Španovićeva bi bila prva, smatra legendarni atletičar, a sada visoki funkcioner srpske atletike

Slobodan Branković izneo je sumnju da rivalke Ivane Španović koriste nedozvoljena sredstva!Srpska atletičarka juče se vratila iz Portlanda, gde je osvojila srebrnu medalju uz nacionalni rekord (7,07). Prvo mesto zauzela je Amerikanka Britnis Ris sa skokom u poslednjoj seriji od čak sedam metara i 22 centimetra.Najbolja svih vremenaNeposredno po završetku takmičenja u skoku udalj Branković je na svom Tviter profilu napisao ozbiljne reči.- Kad bi se pošteno išlo na doping kontrolu, Ivana bi bila prva! Bravo, Ivana, idemo dalje - stav je Slobodana Brankovića, generalnog sekretara ASS.

Jedan od vodećih ljudi srpske atletike dočekao je juče na aerodromu „Nikola Tesla“ srpsku šampionku. Nije bilo reči o mišljenju koje je izneo putem popularne društvene mreže.- Ivana je naša najbolja atletičarka svih vremena. Podigla je atletiku na nivo na kojem ona nikad nije bila. Sada je ovde dočekana kao da se radi o velikoj filmskoj zvezdi. Fantastično je sve što su Goran i ona postigli. Veliko hvala - glasilo je izlaganje Brankovića.Iako umorna od celodnevnog puta iz Portlanda, pa preko Amsterdama do Beograda, Ivana je nasmejana izašla pred novinare.- Sve što sam imala za cilj, to sam i ostvarila. Više sam nego zadovoljna rezultatom i plasmanom. Na skok protivnice od 7,22 nisam imala odgovor. Bar ne u ovom trenutku - iskrena je bila Španovićeva.O kolikoj sportskoj veličini se radi, najbolje se vidi iz drugog dela Ivaninog izlaganja:- Idem u Novi Sad, imam trening kad stignem. (smeh)Mislim samo na RioI za kraj, više nego jasna poruka:- Neću se zaustaviti sve dok ne osvojim zlato. Sve misli su mi sada usmerene ka Riju - zaključila je sportistkinja kojom se Srbija ponosi.

Tako trebaOBRADOVIĆ: U RIO NE IDEMO PO BILO KOJU MEDALJU, VEĆ PO ZLATNUGoran Obradović ponovo je imao mnogo razloga da bude ponosan na svoju učenicu. Sjajni trener najavio je napad na zlato u Riju!- Posle takmičenja sam rekao: Pobogu, šta treba da uradimo da osvojimo zlato. Bio sam revoltiran, ali idemo dalje! Na Olimpijskim igrama ne ciljamo medalju, već idemo na zlato. Mislim da će za to biti potreban skok od preko 7,20. Želimo da Ivana ima u kontinuitetu daljinu od oko 7,10 i da toliko skače u prvim serijama, da bi u kasnijim mogla i preko 7,20, što bi trebalo da bude dovoljno za pobedu - detaljno iznosi analizu Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track