DVOJAC BEZ KORMILARA: Miloš i Nenad idu u Rio
Foto: OKS

Odličan nastup na prvoj izbornoj regati

DVOJAC BEZ KORMILARA: Miloš i Nenad idu u Rio

Ostali sportovi -
Dvojac bez kormilara Vasić/Beđik potvrdio da je najbolji u državi i definitivno izborio priliku da predstavlja Srbiju na Igrama

Srpski dvojac bez kormilara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru činiće Miloš Vasić i Nenad Beđik, rešeno je na prvoj izbornoj regati koja je prethodnog vikenda održana na Savskom jezeru.Prošlogodišnji osvajači bronzanih medalja na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju, Svetskom kupu u Lucernu i Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu, koji su i izborili zasad jedinu veslačku vizu za OI, ubedljivo su trijumfovali na regati i potvrdili da su najbolji u Srbiji. Miloš Vasić, vidno raspoložen, nakon potvrde da će biti među putnicima u Brazil, kaže da je sve posledica odličnog rada i napornog zalaganja:Bilo je napeto- Sad je gotovo. Potvrdili smo mesto u Riju iz prve. Bili smo baš ubedljivi. Na dobrom smo putu, odradili smo celu zimu odlično i napredovali u svakom segmentu. Znali smo da smo najbolji, ali je ipak bilo napeto. Možda je to i dobro jer smo zbog toga bili maksimalno posvećeni pripremama. Sada možemo na miru da nastavimo s radom i da pokušamo da ostvarimo cilj koji smo zacrtali, a to je borba za medalju na Olimpijskim igrama.Njegov partner Nenad Beđik kaže da će sad sve ići mnogo lakše:- Nadali smo se i verovali da ćemo u Rio, a sada smo sigurni. Pao nam je kamen s leđa, laknulo nam je. Nema više te tenzije. Sad se usredsređujemo na ostatak priprema. Daćemo sve od sebe da medalju, koju toliko dugo čekamo, donesemo u Srbiju. Mislim da to možemo.

Potpuno zasluženo

Član Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić poručio je da su Vasić i Beđik apsolutno zasluženo izborili svoje mesto na OI:- Ovo je bila četvrta uzastopna pobeda Vasića i Beđika u konkurenciji srpskih dvojaca bez kormilara, čime su i definitivno potvrdili svoje mesto u ovom čamcu za Olimpijske igre u Riju. Rezultatima u proteklom periodu, kao i na izbornoj regati pokazali su da su na odličnom putu ka ostvarenju ovogodišnjeg visokog cilja, olimpijske medalje. Odlično i motivisano rade, do tančina ispunjavaju sve zahteve treninga i krupnim koracima grabe napred.

Nebojša IlićREGATA JE MNOGO POKAZALAČlan Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić zadovoljan je rezultatima prve izborne regate.- Odmah posle dvojca, po vrednosti rezultata, na izbornoj regati bio je Marko Marjanović u skifu i on s Andrijom Šljukićem u dubl skulu. Njih dvojca su obezbedila svoje mesto u dubl skulu za Olimpijsku kvalifikacionu regatu u Lucernu od 22. do 24. maja, dokazavši da imaju kvalitet da na njoj izbore vizu za Rio. U kvalifikacionoj trci ženskih dvojaca videli smo da imamo dva dobra dvojca, a njihova nova bitka za Lucern biće Svetski kup u Varezeu od 15. do 17. aprila, na kojem će učestvovati i dubl skul Marjanović, Šljukić - istakao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track