(FOTO) PRIZNANJE ZA SRBIJU: Ski-fest na Kopaoniku oduševio Balkan i Evropu
Foto: Miki Antić

Asocijacija sport za sve

(FOTO) PRIZNANJE ZA SRBIJU: Ski-fest na Kopaoniku oduševio Balkan i Evropu

Ostali sportovi -
Više od 400 takmičara iz Srbije i inostranstva doprinelo je da 24. Međunarodni ski-fest na Kopaoniku i ove godine dobije najveće ocene Balkana i Evrope.
1 / 8 Foto: Miki Antić

Tokom tri dana takmičenja oboreni su brojni rekordi, a danas su dodeljena i specijalna priznanja i nagrade u organizaciji "Asocijacije sport za sve Srbije".

Mini olimpijske igre rekreativaca svečano je otvorio državni sekretar za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin, zajedno sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Aleksandrom Šoštarom i prvim čovekom Asocijacije sport za sve Srbije Velizarom Đerićem.

"I ove godine pobedila je masovnost u sportu koja jeizuzetno bitna za zdravlje nacije. Ovaj ski-fest je ipak od posebnog značaja u odnosu na prethodne, jer je održan pod zastavom Evropskog kompanijskog sporta, koju je država Srbije nedavno preuzela od Italije u susret prestižnim Evropskim igrama kompanijskog sporta 2018. godine na Kopaoniku", između ostalog je izjavio Velizar Đerić.

Nenad Borovčanin i Aleksandar Šoštar ocenili su da je ski-fest dobar pokazatelj kako može uspešno da se organizuje masovno međunarodno takmičenje u našoj zemlji. Pored proslavljenog boksera i vaterpoliste, Zimske igre na Kopaoniku ispratili su još brojni naši cenjenii sportisti, pre svih generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez, osvajač svetske medalje u boksu Dragomir Vujković, a specijalni gost bio je Gilfred Milanez s Kube.

"Mnogo hladno ovde", na tečnom srpskom jeziku više puta se našalio predstavnik kubanskog sporta i kulture, koji je sa plus 30 stepeni došao na minus pet.

Da Ski-fest i ove godine uspe pobrinuo se i generalni sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije Jezdimir Marsenić čiji su operativci učinili da se gosti iz Bugarske, Rumunije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije osećaju kao kod kuće. Srpska planinska lepotica pružila je odlične uslove, pa tako i ne čudi što iz godine u godinu broj takmičara raste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track