Srpski odbojkaši bolji od Španije
Foto: BETA

kvalifikacije za OI

Srpski odbojkaši bolji od Španije

Ostali sportovi -
Naredni meč Srbija će igrati u petak u 13.30 sa Slovenijom. Srbija je prvi meč u Sofiji izgubila od Bugarske sa 0:3, tako da sutra mora da pobedi Sloveniju kako bi došla do drugog mesta u grupi igrala u polufinalu

SOFIJA - Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Sofiji selekciju Španije sa 3:1 (25:19, 25:17, 23:25, 25:22), u drugom meču Grupe A evropskog kvalifikacionog olimpijskog turnira.

Naredni meč Srbija će igrati u petak u 13.30 sa Slovenijom. Srbija je prvi meč u Sofiji izgubila od Bugarske sa 0:3, tako da sutra mora da pobedi Sloveniju kako bi došla do drugog mesta u grupi igrala u polufinalu.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće samo pobednik turnira.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan kako je njegov tim počeo današnju utakmicu i pobedio Španiju, ali ga je "totalno razočarala" igra u četvrtom setu.

"Prva dva seta smo odigrali dosta korektno, ali smo u trećem prepustili protivniku inicijativu, što je on iskoristio, a mi nismo uspeli da ih stignemo", rekao je Kolaković posle pobede od 3:1 na kvalifikacionom turniru u Sofiji.

"Četvrti set me je totalno razočarao, pokazali smo sve svoje slabosti, a pre svega neozbiljnost i preteranu ležernost. Ne smemo to sebi da dozvolimo ako želimo da se borimo za Olimpijske igre... Radićemo na tome, mislim da ova ekipa ima drugačiju perspektivu", rekao je on.

Srbija je u sredu izgubila od Bugarske sa 3:0, a u petak igra protiv Slovenije.

Marko Podraščanin imao je sličan komentar utakmice, i kazao je da postoji mnogo prostora za napredak. "Dobro smo počeli utakmicu i dosta dobro odigrali prva dva seta. Doživeli smo mali pad u trećem setu iako smo se dogovorili da je on najvažniji. Mada, mogli smo i taj da dobijemo", rekao je on.

"Bilo je bolje nego sa Bugarima, ali ima mnogo mesta za ispravljanje grešaka, pre svega u servisu. Napad je bio dobar, prebacili smo 50 odsto... Vidi se da fale neke sitnice da meč dobijemo sa 3:0", rekao je Podraščanin.

Srbija mora da pobedi protiv Slovenije da bi ušla u polufinale, a Aleksandar Atanasijević rekao je da je vidan napredak u igri tima.

"Bilo je znatno bolje nego juče. Kao što sam i ranije govorio, igramo bolje iz meča u meč. Nadam se da će protiv Slovenaca biti još bolje i ući u polufinale, a da ćemo tada početi da pružamo najbolje partije", rekao je Atanasijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track