EVROPA U BEOGRADU: Srbija juri domaćinstvo Univerzitetskih igara!
Foto: Promo

Nasa delegacija putuje u Vroclav

EVROPA U BEOGRADU: Srbija juri domaćinstvo Univerzitetskih igara!

Ostali sportovi -
U poljskom Vroclavu od četvrtka do nedelje održava se generalna Skupština Evropske univerzitetske sportske asocijacije, na kojoj će predstavnici Univerzitetskog sportskog saveza Srbije predstaviti kandidaturu Beograda, za dobijanje letnjih Evropskih univerzitetskih igara.

Delegacija iz Srbije predvođena Urošem Zekovićem (pomoćnik ministra za sport Vanje Udovičića), Aleksandrom Šoštarom (predsednik Sportskog saveza Srbije), prorektorom Univerziteta u Beogradu Ivankom Popović i drugima biće na Kongresu, gde će svojim zalaganjem takođe pokušati da doprinesu pobedi Beograda.

- Želimo da organizujemo Evropske letnje univerzitetske igre 2020. Kandidati su Beograd i finski Tampere. Imamo podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i nacionalnih granskih saveza. Uradili smo puno. Delegacija Evropske univerzitetske sportske asocijacije boravila je u inspekciji našeg glavnog grada. Posetili su smeštajne kapacitete, terene i dvorane na kojima planiramo da održimo takmičenja. Bili su i na prijemu u Ministarstvu omladine i sporta. I po svemu što su videli verujem da su predstavnici EUSA Adam Roček, Matjaž Pečovnik i Ivana Ertlova vrlo zadovoljni - istakao je Siniša Jasnić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track