PRVA TRKA SEZONE U MOTO-KROSU: Stanojevići šampionski na Horgošu!
Foto: Plumrace.com/M. Radulović

Otvaranje

PRVA TRKA SEZONE U MOTO-KROSU: Stanojevići šampionski na Horgošu!

Ostali sportovi -

Prva trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu koja je održana na stazi nadomak Horgoša na severu Bačke, u potpunosti je pripala aktuelnim šampionima braći Stanojević, Mladenu u MX 2 i Miodragu u MX 85.

Zbog blizine granice sa Mađarskom i Hrvatskom, trku u Horgošu krasi veliki broj takmičara iz pomenutih zemalja, sa akcentom na severne susede koji standardno dominiraju gotovo u svim klasama, ali ovoga puta na megadan su im izašla braća sa juga Srbije i na najbolji načina objasnila zašto su šampioni.Čitav takmičarski program počeo je sa zakašnjenjem zbog problema sa napajanjem mernih instrumenata i svega ostalog, ali je ekipa Moto saveza Srbije zadužena za pomenute aktivnosti, bila na visini zadatka, tako da je u hodu rešavala sve probleme.Prvi su na stazu izašli najmlađi takmičari u klasi MX 65, koji su odradili uvodni deo. Ubedljivo najbrži bio je gost iz Mađarske Bence Pergel, drugoplasirani Aleksa Milosavljević pokazao je vidan napredak u odnosu na prošlu sezonu, što raduje, ali isto tako i braća Rajević, Petar i Filip bili su na visini zadataka. Čitava družina starija godinu dana i bogatija za iskustvo od prethodne sezone, izmamila je apaluze od publike.U klasi MX 85 odmah posle starta Veljko Krsmanović doživeo je lakši pad, dok je Pergel izbio na čelo kolone. U borbi za drugo mesto nadmetali su se Miodrag Stanojević i Janko Ralić, koji je imao prednost u prvom delu trke, ali je posle toga došla do izražaja bolja fizička pripremljenost aktuelnog šampiona Stanojevića. U isto vreme za poziciju četiri nadmetali su se Teodora Radojčić i Milić Zimonjić, točak uz točak iz kruga u krug na veliko zadovoljstvo ljubitelja moto kros discipline.

Klasa MX B bila je najbrojnija, čak 25 takmičara na startnoj rampi, koji kada su krenuli sa iste zemlja se prosto tresla od siline i težine takmičarskih sprava. Jednom rečju praznik za oči, jer u svakom trenutku na svakom delu staze bilo je vozača, koji su se preticali, odnosno branili, gradili poziciju…Takmičari klasa MX 3 i MX S vozili su u diviziji i pošteno su odradili svoj deo posla, sa akcentom na vremešnu družinu u MX S klasi, koja su posle dužeg vremena ponovo našla u sedlu.

Klasu MX 2 kao što je rečeno obeležio je nastup Mladena Stanojevića, koji na domaćem terenu odbranio čast domaćih vozača od izuzetno za vožnju raspoloženih gostiju.- U prvoj trci vozio sam taman koliko mi je bilo potrebno. Pratio sam takmičara iz Mađarske i napravio više nego pristojan razmak u odnosu na druge vozače. U drugoj vožnji sam podigao ritam i vozio još brže jer definitivno imam snage, a i bio sam raspoložen za trkanje. U jednom delu staze sam čak malo i preterao, tako da mi je malo nedostajalo da izletim, ali sam uspeo da se izvučem, da bih u narednim krugovima uspeo da pronađem idealnu putanju i trku završim na prvom mestu – rekao je Mladen Stanojević.Finale je pripalo takmičarima u najjačoj klasi MX 1 gde je Branko Antić rutinski odradio posao.

(Plumrace.com)

NEZVANIČNI REZULTATI

MX 65: 1. B. Pergel, 2. A. Milosavljević, 3. P. RajevićMX 85: 1. M. Stanojević, 2. M. Zimonjić, 3. T. RadojčićMX B: 1. N. Kovač, 2. N. Petrić, 3. A. ArsenMX 3: 1. V. Lang, 2. G. Sagmajster, 3. P. RadovićMX S: 1. D. Stanković, 2. M. Vesković, 3. M. RadisavljevićMX 2: 1. M. Stanojević, 2. D. Veđelek, 3. N. PetrovićMX 2 Junior: 1. M. Stanojević, 2. M. Pergel, 3. N. PetrovićMX 1: 1. B. Antić, 2. D. Čerkez, 3. R. SagmajsterMX ATV: 1. L. Nagy, 2. N. Magyar, 3. K. KaraiKLUBOVIEkipe I1.Tanasko Rajić – Čačak, 2. Ere – Arilje, 3. Termorad – ČačakEKIPE II1.MCF – Subotica, 2. Sagmajster tim – Subotica, 3. Pri Moto – Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track