DOMINACIJA DELFINA TRAJE: Srpski vaterpolisti pobedili Španiju i plasirali se na završni turnir
Foto: Dado Đilas

Svetska liga

DOMINACIJA DELFINA TRAJE: Srpski vaterpolisti pobedili Španiju i plasirali se na završni turnir

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije zadržala je maksimalan učinak u Svetskoj ligi, pošto je danas u Barseloni pobedila Španiju sa 14:13 (4:3 ;4:3, 1:4, 5:3), u petom kolu Grupe B Svetske lige.

Ovom pobedom overila je plasman na završni turnir u Kini.

Srbiju je do pobede predvodio Stefan Mitrović s tri gola, a po dva su postigli Filip Filipović, Slobodan Nikić i Duško Pijetlović.

U selekciji Španije najefikasniji bio je Alberto Munaris sa pet golova, a po dvaput su se u listu strelaca upisali Fransisko Fernandes i Blaj Malarač.

Posle dve četvrtine Srbija je vodila sa 8:6. Španija je u prvom poluvremenu jedino imala prednost od 5:4, ali je tada ekipa Dejana Savića serijom 4:0 uspela da preokrene i da se odmakne. U trećoj deonici Španija je uspela da stigne do preokreta (10:9) i unese neizvesnost u završnicu duela, a na početku poslednje četvrtine vodili su i sa 12:10. Raspucao se Stefan Mitrović u poslednjoj deonici i s tri vezana pogotka ponovo doveo Srbiju u vođstvo. Španci su izjednačili ubrzo, da bi potom Srbija na drugoj strani preko Filipovića stigla do 14:13. Domaćin je imao napad za izjednačenje, ali je odbrana ekipe Dejana Savića dobro reagovala i zaustavila rivala.

Ranije danas Crna Gora je sa 17:4 pobedila Francusku.

Srbija posle petog kola zauzima prvo mesto u Grupi B sa 15 bodova, dok je Crna Gora druga sa devet, dok je Španija je treća sa 6, a Francuska je poslednja bez bodova. Srbija će 10. maja u Banjaluci dočekati Crnu Goru u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe B Svetske lige.

Selektor Srbije Dejan Savić ocenio je da je njegova ekipa večeras zasluženo pobedila Španiju u Svetskoj ligi, iako je nastupala u oslabljenom sastavu.

"U suštini velike oscilacije u igri. Naš sastav malo čudan, bez bekova, ali su drugi odradili posao. Odavno nismo bili zajedno. Španija je pokazala ozbiljan kvalitet, ali mislim da smo zasluženo pobedili. Dosta smo golova primili iz igre i to ćemo da popravimo", rekao je Savić posle utakmice.

"Ponavlja se, uvek je uzbudlivo sa Španijom. Nismo bili u najjačem sastavu, ali je važno da smo imali snage da sve okrenemo kada je trebalo i ostvarimo cilj plasman na finalni turnir. Sada je lakše", rekao je kapiten Živko Gocić.

"Oscilirali smo, ali smo pobedili i to je najvažnije. Čudna utakmica, vodili smo, ali nismo sačuvali prednost. Posle smo se trgli kada je Španija imala višak i mislim da smo zasluženo slavili", kazao je Pijetlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track