NOVI SPORT NA SRPSKOJ PLANINI: Trke kvadova kroz šume Zlatibora

Atrakcija

NOVI SPORT NA SRPSKOJ PLANINI: Trke kvadova kroz šume Zlatibora

Ostali sportovi -

Zlatibor je turistički centar koji svake godine privlači sve veći broj turista bez obzira na godišnje doba. Jedan od razloga su i takozvani ekstremni sportovi, koji im omogućavaju da otkriju čari planine, uključujući i terene Tare, u vožnji kroz šumska prostranstva po nekategorisanim putevima.

Uprkos kiši koja je pokušala da ih odvrati od plana, ljubitelji kvadova bili su čvrsto rešeni u odluci da ostanu dosledni Can-Am avanturi, koja je počela pre dve godine.

„Sedamdeset vozila, što znači nekih otprilike stotinak ljudi. Vozimo planinom Zlatibor i Tarom, bez obzira na kišu i loše vreme, idemo, što se kaže, pun gas“, otkrio je Željko Stjepović, organizator "Can-Am adventure Zlatibor 2016".

Pred posade neobičnih četvorotočkaša bile su desetine kilometara vožnje nekategorisanim putevima. Taj izazov magnet je za ljubitelje ove vrste adrenalinskog sporta.

„Ljubav, posle porodice i pasa, ovo nam je sve. Mi za ovo živimo“, naglasio je Jovan Pantić, vozač iz Zemuna.

„Malo blata, malo kamenja, šumski putevi, super su staze“, kaže Goran Sranzidar, vozač iz Pozele, iz Slovenije, dok je vozač iz Bosne i Hercegovine istakao da je reč o uživanju i druženju.„Uživanje, druženje i to je to, da se širi, kako kažu, bratstvo i jedinstvo“, rekao je Ivan Perić, iz Tomislav grada.

Kurir sport / RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track