SRPKINJA UZELA ZLATO: Tijana Bogdanović razbila Slovenku i postala šampion Evrope

Tekvondo

SRPKINJA UZELA ZLATO: Tijana Bogdanović razbila Slovenku i postala šampion Evrope

Ostali sportovi -

Srpska takmičarka u tekvondou Tijana Bogdanović postala je šampion Evrope u kategoriji do 49 kilograma.

Bogdanovićeva je u borbi za zlato slavila 7:0 protiv Ane Petrušić iz Slovenije.Tijana je na putu do finala savladala zemljakinju Saru Damnjanović (13:1), Hrvaticu Kristinu Tomić (6:2), a u polufinalu je bila bolja od još jedne Hrvatice Lucije Zaninović (4:2).

"Presrećna sam! Pre finala sam znala da će ovo biti prvo zlato za Srbiju ukoliko pobedim, što je istorijski uspeh za srpski tekvondo. To mi je bio samo dodatni motiv. Međutim, ovo je samo jedna stanica nap utu za Rio", rekla je Tijana, koja se kvalifikovala za OI u Riju početkom godine.

"Velika je čast boriti se sa jednom od legendi ovog sporta, Lucijom koja je jedna od najboljih evropskih boraca svih vremena. Svesni smo da Lucija tempira formu za Rio i da joj je ovo test takmičenje koje je do sada osvojila tri puta".

I trener Dragan Jović je sijao od sreće:

"Ovo je prvo zlato za Srbiju u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Naravno, ponovo se Tijana upisala kao neko ko pomera granice. Presrećan sam zbog ove medalje. Dobro je za njeno samopouzdanje pred nastavak priprema za OI. Svestan sam da su glavni favoriti kao Lucija u pripremnom periodu sada i da nisu uradili sve što mogu, ali sa druge strane i Tijana ima jos mnogo prostora za napredak do Rija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track