BARAŽ ZA SP: Srpski rukometaši izgubili od Mađarske u Kraljevu
Foto: RSS

Na revanš sa golom zaostatka

BARAŽ ZA SP: Srpski rukometaši izgubili od Mađarske u Kraljevu

Ostali sportovi -

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Kraljevu od Madjarske 25:26, u prvoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo.

Revanš će se igrati 15. juna od 20.00 u Vespremu.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Petar Nenadić sa 10 golova, dok je Mađarsku predvodio Tamaš Ivančik sa šest pogodaka.

Mađarska je mnogo bolje počela utakmicu, rano stekla prednost i uvećavala je. Srbija je u sedmom minutu drugog poluvremena imala osam golova zaostatka.Ipak, tada su domaći rukometaši skoro dva minuta imali igrača više, što su potpuno iskoristili. Tokom tog perioda postignuta su tri uzastopna pogotka, a serija je nastavljena i kada je protivnik bio kompletan. Srbija je napravila seriju od čak 10:1 i preokrenula rezultat. Mađarska je do kraja utakmice uspela da vrati prednost i na revanš ode sa golom viška.Svetsko prvenstvo će se održati od 11. do 29. januara sledeće godine u Francuskoj.

Selektor Srbije Dejan Perić rekao je da očekuje težak revanš protiv Mađarske .

"Znamo da će biti jako teško. Madjari imaju prednost, a svesni smo i atmosfere kakva je u Vespremu. Ona je motiv, kako domaćim igračima, tako i gostima. Da bi se baraž prošao uspešno, jedna ekipa mora biti bolja u dve utakmice. Svaka utakmica je nova priča. Mi ćemo se spremiti da izvučemo pozitivan rezultat", rekao je Perić.

"Znali smo da će biti teško i da Madjarska dolazi u iskusnom sastavu koji igra na rezultat. Zaslužili su da vode osam golova u 36. minutu. Pokazali smo kroz čitavu utakmicu visok moral i želju za rezultatom. Moja ekipa se nije raspala prilikom tako ubedljivog vodjstva. U kratkom periodu smo uspeli da preokrenemo sigurnijim napadom koji je proizašao iz agresivnije odbrane. To je jedini put za svaku ekipu koja želi dobar rezultat", kazao je Perić.

Najbolji pojedinac u srpskom timu Petar Nenadić rekao je da je utakmica bila "prava" i čestitao je protivniku.

"Loše smo počeli, ali smo u drugom poluvremenu uspeli da se vratimo sa minus osam na plus jedan. Pokazali smo karakter, ali očigledno nije bilo dovoljno da ostvarimo pozitivan rezultat. Ovo je prvo poluvreme. Svesni smo koliko će biti teško u Vespremu. Čestitam ekipi na drugom poluvremenu", rekao je Nenadić.

Selektor Madjarske Ćavi Sabate istakao je da očekuje težak revanš.

"Odigrali smo jako dobro prvo poluvreme. Dolazili smo do lakih golova. Došlo je do krize prilikom isključenja naša dva igrača u drugom poluvremenu, kada je Srbija započela veliku seriju. ; Nenadić je izvanredno igrao i nosio na ledjima čitavu reprezentaciju. Očekivali smo veliki otpor Srba i bespoštednu borbu. Čeka nas veoma težak revanš u Vespremu", rekao je Sabate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track