Golfer Milan Velisavljević osvojio Sava čelendž
Foto: Kurir

Nadmetanje na Adi

Golfer Milan Velisavljević osvojio Sava čelendž

Ostali sportovi -

Pobednik osmog tradicionalnog "GK Sava čelendža" koji se igrao na terenima "Golf kluba Beograd" na Adi Ciganliji je Milan Velisavljević. On je jednodnevno takmičenje završio sa 31 bruto poenom, sa jednim "birdijem" i 11 "parova" uz ukupan rezultat od +5.

Za tradicionalni turnir koji organizuje golf klub "Sava" uvek vlada veliko interesovanje, pošto se takmičenje odvija u tri kategorije i omogućava učešće i igrača koji imaju hendikep veći od 36. Zbog toga je i ovo izdanje igrano u dva filda, a učestvovalo je čak 70 golfera. Igralo se po Stejblford neto sistemu, dok je konačni pobednik bio određen na osnovu najboljeg bruto rezultata.

Prvi u A kategoriji bio je Vladimir Đukanović sa 39 neto poena. Drugo mesto zauzeo je Erik Graser sa 35, dok je treći sa istim rezultatom bio Miloš Karadžić. U B kategoriji pobednik je Branislav Čkrkić ispred Darka Jovanovića i Vladimira Markovića. U C kategoriji Svetlana Ranđić je bila najbolja. Drugo mesto zauzeo je Goran Pajkić dok je treći bio Mladen Kapor.

Pojedinačne nagrade dobili su Sandra Dedijer i Luka Jovanović koji su izveli najduže udarce, dok je Dušan Ćulibrk imao udarac iz prve najbliži rupi. I ove godine, organizator turnira Golf klub "Sava" pomogao je Specijalnoj Olimpijadi, dodelivši toj organizaciji vredni vaučer za usluge Belmedic centra.

Naredni turnir na terenima Golf kluba "Beograd" na Adi Ciganliji biće "Luštica Bej golf čelendž" koji je na programu 25. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track