SPREMAN ZA KRUŠEVAC: Stanojević treći posle Mladine
Foto: PLumrace.com

SPREMAN ZA KRUŠEVAC: Stanojević treći posle Mladine

Ostali sportovi -

Posle četiri kvalifikacione trke za finalno takmičenje šampionata Evrope za klase MX 65 i MX 85, jedini predstavnik Srbije, Miodrag Stanojević zauzima treće mesto u konkurenciji 26 vozača klase MX 85.

Minulog vikenda na stazi Mladina u Hrvatskoj takmičar iz Leskovca rutinskom vožnjom osvojio je dva šesta mesta i uknjižio novih 30 bodova.

- U Hrvatsku smo otputovali iz više razloga. Prvi je svakako zbog bodova, a drugi je kako bih se upoznao sa konkurencijom sa kojom ću se takmičiti 24. jula na stazi Loket u Češkoj na finalnoj trci šampionata Evrope za klase MX 65 i MX 85. Ujedno što više trka odradim, imaću više iskustva, odnosno takmičarskih kilometara koji su neophodni za vrhunske domete. Takmičenje na stazi Mladina obeležili su kiša, blato i neizostavni padovi. Vozio sam taman koliko mi je trebalo, bez suvišnih rizika, jer smo tek u prvoj polovini sezone – rekao je Stanojević.

U vikendu pred nama na stazi Globare nadomak Kruševca na programu je poslednja kvalifikaciona trka za šampionat Evrope, koja se ujedno boduje za Balkanski šampionat.

- Globare su domaća staza koju svi vrlo dobro poznajemo. Očekujem žestoko takmičenje, jer po pravilu u Kruševac dolaze svi sa Balkanskog šampionata koji nešto vrede. Kako se takmičenje boduje i za domaći šampionat boriću se na tri fronta – poručio je Miodrag Stanojević.

(Plumrace)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track