KVALIFIKACIJE ZA EVROPU U MOTO-KROSU: Stanojević četvrti sa Balkana
Foto: Kurir Sport

KVALIFIKACIJE ZA EVROPU U MOTO-KROSU: Stanojević četvrti sa Balkana

Ostali sportovi -

Takmičenjem na stazi Globare nadomak Kruševca završene su kvalifikacije za šampionat Evrope za klase MX 65 i MX 85, koje se vozi 24. jula na stazi Loket u Češkoj

. Miodrag Stanojević jedini predstavnik Srbije u klasi MX 85 posle pet kvalifikacionih trka zauzeo je odlično četvrto mesto u okviru šampionata Balkana.Prema pravilniku takmičenja za finale šampionata Evrope, svako regionalno prvenstvo kandiduje deset prvoplasiranih.

- Posle pet takmičenja tokom kvalifikacinog perioda zauzeo sam četvrto mesto u konkurenciji 28 vozača iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Turske, Mađarske i Moldavije. To je po meni već uspeh, jer vrlo dobro znam kroz šta smo sve prolazili tokom prethodnih nekoliko meseci. Sad se moramo fokusirati na „pravljenje“ finansijske konstrukcije za finale u Češkoj, koja nije blizu, a put do Loketa svakako nije jeftin. Verujem da će MS Srbije pronaći način da nam pomognem u jednom delu – jasan je Stanojević.

Finalno takmičenje u kvalifikacinom delu na stazi Globare Stanojević je taktički vozio.- Imajući u vidu činjenicu da sam pre Globara bio treći u ukupnom plasmanu i praktično sam se već plasirao za Češku, nije bilo potrebe da forsiram. U drugoj vožnji sam više bio fokusiran na starijeg brata Mladena koji je tokom svoje trke zadobio povredu kolena pa su morali da ga kolima hitne pomoći prebace u Kruševac. Na sreću nije ništa mnogo strašno i iskreno se nadam da će se Mladen oporaviti za sledeći vikend kada se ponovo vozi na istoj stazi – dodao je Miodrag.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track