DAČA OVO NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Vaterpolista Danilo Ikodinović pre 8 godina doživeo nesreću
Foto: Dragana Udovičić

Događšaj o kom se pričalo

DAČA OVO NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Vaterpolista Danilo Ikodinović pre 8 godina doživeo nesreću

Ostali sportovi -

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović je na Vidovdan pre osam godina doživeo tešku saobraćajnu nesreću, kada se motorom kretao ka Novom Sadu.

Ikodinović je na putu Zrenjanin - Novi Sad kod mesta Kać, doživeo saobraćajnu nesreću kada se, vozeći motor, sudario sa automobilom. On je navodno obilazio traktor kada je na njega naleteo automobil i od siline udarca Danilo je "izleteo" sa kolovoza.

Sa teškim povredama je primljen u Klinički centar Vojvodine. Posle višečasovne operacije njegovo stanje je stabilizovano, a kasnije je posle operacija i terapija u inostranstvu uspeo da se oporavi. Porede porodice i njegove tadašnje supruge pevačice Nataše Bekvalac, uz Daču su sve vreme bili i vaterpolo reprezentativci, koji su mu posvetili bronzanu Olimpijsku medalju sa Olimpijskih igara u Pekingu, 2008. godine.

U sportskoj karijeri Danila Ikodinovića stoji, između ostalog, da je s našom reprezentacijom osvajao trofeje na svim velikim takmičenjima. Na finalnom turniru Svetske lige 2008., gde su vaterpolisti Srbije osvojili zlatnu medalju, odigrao i 300. meč za nacionalni tim.

Za reprezentaciju Jugoslavije na velikim takmičenjima debitovao je na Evropskom prvenstvu 1997. godine i osvojio srebrnu medalju, da bi posle toga sa našim nacionalnim timom na velikim takmičenjima dosad osvojio preko deset medalja

Danilo Ikodinović, danas je uspešan peduzetnik, ima kafanu i redovno prati sportska zbivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track