ATLETIČARI KOD VUČIĆA I VANJE UDOVIČIĆA: Lova za šampione
Foto: AP

Prijem

ATLETIČARI KOD VUČIĆA I VANJE UDOVIČIĆA: Lova za šampione

Ostali sportovi -

Posle dve osvojene medalje na Evropskom prvenstvu (Španovićeva zlato, Dudaš bronza) naši sportisti stimulisani pred Olimpijske igre u Brazilu

Posle dve osvojene medalje na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i učešća u još pet finala, srpski atletičari razgovarali su s premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem o ostvarenim rezultatima, ali i o onome što ih očekuje u budućnosti.- Ponosni smo i znamo da možete i više od ovoga. Država Srbija će obezbediti sve što vam treba za Olimpijske igre - rekao je Vučić i dodao:

Jači od Hrvata

- Srbija je među pet zemalja u svetu po izdvajanju novca za osvajače medalja. Potvrđeno mi je da ulažemo pet puta više od Hrvatske.Bronzani desetobojac Mihail Dudaš ocenio je da je ispunio svoj životni cilj i obezbedio budućnost.- Seniorska medalja na otvorenom je nešto što priželjkujem celog života. Da li je došlo do pražnjenja? Jeste, ali je mnogo više olakšanja, jer sam ovom medaljom zaslužio nacionalno priznanje i nacionalnu penziju, koja će me čekati i koja garantuje sigurnost u životu. S velikim olakšanjem i velikim rasterećenjem odlazim u Rio - poručio je naš šampion.

I Kolašinac bi medalju

Asmiru Kolašincu medalja je izmakla za dlaku, pa je zvanično peti bacač kugle u Evropi:- Kažu mi „peti si u Evropi, to je odličan rezultat“. Ne slažem se, ja sa takvim ljudima neću da se družim - rekao je Asmir i nasmejao sve prisutne, pa zaključio:- Sezona nije završena, ona je na polovini, čeka nas jedno od najvećih takmičenja svih vremena i nadam se da ćemo se ponovo videti krajem avgusta s još lepšim vestima.

Nastavila pripremeIVANA ŠPANOVIĆ: NAJPONOSNIJA U ŽIVOTUDragana Tomašević i Amela Terzić istakle su da im je žao što nisu bile još malo uspešnije, ali se nadaju da će u narednim takmičenjima biti bolje. Zlatna Ivana Španović nije se dugo zadržala u Srbiji. Već je u Španiji na finalnim pripremama za Olimpijske igre u Riju.- Samo smo promenili kofere i otišli da realizujemo završne pripreme. Trenuci u kojima čujem našu himnu čine me najponosnijom u životu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track