Odbojkašice poražene od Tajlanda
Foto: BETA

Odbojkašice poražene od Tajlanda

Ostali sportovi -
Tajland je slavio posle samo 67 minuta igre, po setovima 25:19, 25:17 i 25:20

TOKIO - Odbojkašice Srbije neočekivano su poražene od Tajlanda sa 3:0 u Tokiju u drugom kolu turnira Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre. Tajland je slavio posle samo 67 minuta igre, po setovima 25:19, 25:17 i 25:20.

U ovom meču izabranicama Zorana Terzića baš ništa nije polazilo za rukom, dok su Tajlanđanke fantastično igrale u odbrani. Odbojkašice Srbije su loše servirale, bile nesigurne na prijemu, a izostala je i agresivna igra u napadu. Svi napori i izmene da se nešto promeni nisu doneli rezultat, pa je Tajland zasluženo slavio.

Reprezentativka Srbije Jovana Brakočević je naglasila da je Srbija odigrala jako loš meč, uz puno grešaka. "Nadam se da ćemo se sabrati, da ćemo povratiti našu igru i pobediti Koreju", poručila je Brakočević.

Selektor Zoran Terzić je posle meča ocenio je da reprezentativke Srbije nisu bile agresivne na servisu i u napadu. "Vrlo smo teško osvajali poene, napad je bio slab i one su bile u prednosti kada su poeni bili dugački", rekao je Terzić, uz ocenu da ovaj poraz nije strašan, ako se podigne nivo igre u nastavku.

Terzić je naglasio da je važno da Srbija dobije Južnu Koreju, kako bi se vratila u igru za plasman na Olimpijske igre. Ponedeljak je na turniru u Tokiju slobodan dan, a Srbija, koja je na startu ovih kvalifikacija pobedila Kineski Tajpeh, u utorak igra protiv Južne Koreje. U nastavku Srbiju očekuju i mečevi protiv Kube, Rusije, Perua i Japana.

Plasman na Olimpijske igre u Londonu izboriće tri prvoplasirane selekcije, kao i najbolja reprezentacija iz Azije. Ukoliko jedno od prva tri mesta zauzme selekcija iz Azije, plasman na Olimpijadu će izboriti i naredna najboqa reprezentacija iz Azije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track