JUNIORI PORAŽENI NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA Opomena za srpske rukometaše pred nastavak šampionata
Foto: RSS

EP u Danskoj

JUNIORI PORAŽENI NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA Opomena za srpske rukometaše pred nastavak šampionata

Ostali sportovi -

Juniorska reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena na startu EP u Danskoj protiv jednog od favorita, Francuske, svetskog prvaka u generaciji - 33:22 (17:9).

Ovaj poraz, ma koliko rezultatski izgledao bolan, ne bi trebalo da poljulja četu selektora Markovića, jer prve dve ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje u borbi za medalje.

Evropski šampionat traje do 8. avgusta.Srbija je u A grupi u Vamdrupu, gde igra još protiv reprezentacija Švajcarske (29. jula u 16 časova), a takmičenje u A grupi završava duelom sa Poljskom (31. jul u 14 časova).

U slučaju da ostvari plasman među prve dve ekipe juniorska reprezentacija Srbije seli se u Kolding gde će od 2. avgusta ukrstiti sa dve najboljerangirane reprezentacije B grupe u kojoj su Španija, Island, Slovenija i Rusija. U slučaju da bude na 3. ili 4. mestu ostaje u Vamdrupu i ukršta sa dve slabije plasirane reprezentacije iste grupe.Polufinalni duel i mečevi razigravanja za plasman od 9. do 16. mesta na program su 5, a finale i za plasman do 8. mesta 7. avgusta.

FRANCUSKA - SRBIJA 33:22 (17:9)

Dvorana: Arena Sid u Vamdrupu. Gledalaca: 350. Sudije: Dal Herman i Medsen (Danska).

Sedmerci: Francuska 5(4). Isključenja: Francuska 6, Srbija 12 minuta. Crveni karton: Milomir Radovanović u 39. minutu.

FRANCUSKA: Erbo, Lagard, Mokez 10, Bilan 3, Ferndije, Magi 3, Ngoma 2, Bono, Pelajo 1, Kamšo 1, Njembo, Min 2, Pešmalbe 2, Lene 2, Ričardson 3, Mem 4.

SRBIJA: Rakocija 3, Arsenić 4, Kljajić 1, Barudžić, Stanojlović, Mitić 1, Milosavljev, Dakić, Vorkapić 1, Leovac 1, Kolaković 4, Gačević 2, Ratković, Radovanović 1, Marković 4, Petrović.

Igrač utakmice: Medi Erbo (Francuska).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track