SRPSKI GOLFER ODLIČAN: Gudelj šesti na Otvorenom prvenstvu Češke
Foto: GAS

Turnir u Karlštejnu

SRPSKI GOLFER ODLIČAN: Gudelj šesti na Otvorenom prvenstvu Češke

Ostali sportovi -

Srpski golfer Branimir Gudelj napravio je još jedan izvanredan rezultat ove sezone.

On je na Otvorenom prvenstvu Češke zauzeo visoko šesto mesto u veoma jakoj konkurenciji sa 291 udarcem.

Takmičenje je otvorio sa 77, drugog dana je imao 73, da bi briljirao u trećoj rundi sa 67. Pošto je prošao kat, poslednjeg dana je ostvario 74.

-Zadovoljan sam konačnim plasmanom, jer sam posle prvog dana bio 87. Iskreno, nisam imao neku nadu da ću se rezultatski vratiti, pošto mi je ovo već deseti turnir za redom. Osećao sam umor i nedostatak koncentracije, ali sam sebi rekao da moram da izdržim još ovo takmičenje, pa onda da mislim na odmor i pripremu za dalje turnire. Treću rundu sam odigrao -5 i vratio se na visoko peto mesto. Poslednji dan sam igrao u pretposlednjem flajtu sa dvojicom najboljih čeških golfera. Vrlo dobro iskustvo za mene. Odigrao sam veoma dobro, napravio čak pet birdija, ali sam imao i dve početničke greške, koje su mi donele dva dupla bogija i bilo je veoma teško završiti u minusu taj dan - istakao je Branimir Gudelj.

U konkurenciji su bila 103 igrača iz Češke, Sjedinjenih Država, Austrije, Belgije, Engleske, Nemačke, Švajcarske, Litvanije, Slovačke, Slovenije, Finske i Estonije, a Gudelj je bio jedini predstavnik Srbije na ovom turniru. Pobedio je domaći igrač Jirži Zuska sa veoma konstantnom igrom i rezultatom 279. Isti broj udaraca na drugoj poziciji izveo je takođe češki golfer Mihal Pospišil, dok je treći bio Paul Kaml iz Austrije sa udarcem više. Ispred Gudelja bila su još dvojica Čeha - Vojteh Kostelka i Šimon Zah.

Internacionalno amatersko prvenstvo Češke igrano je na terenima u Karlštejnu.

Dobre rezultate srpskog golfa na međunarodnoj u prošloj nedelji upotpunili su i juniori, koji su igrali Otvoreno prvenstvo Mađarske, a na kome je Jelena Lainović zauzela četvrtu poziciju. Ona je trodnevno takmičenje završila sa 247 udaraca iza prvoplasirane Hane Mirnik iz Slovenije, drugoplasirane Adel Vadkerti iz Mađarske i trećeplasirane Mone Buhinger iz Austrije.

Jefimija Đorđević je bila sedma, a Jana Marinović deseta.

U konkurenciji juniora Luka Jovanović je bio 11, Andrija Đorđević 19, a Marko Jokić 31.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track