(FOTO) HAOS NA UŠĆU: Učesnik auto trke se prevrnuo na krov
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Automobilizam

(FOTO) HAOS NA UŠĆU: Učesnik auto trke se prevrnuo na krov

Ostali sportovi -

Učesnik auto-trke na Ušću se iz za sada neutvrđenih razloga prevrnuo na krov vozeći “jugo”.

1 / 2 Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Hitna pomoć je odmah reagovala i vozač je zbrinut.Kružna auto trka “Nagrada Beograda 2016” – III trka letnje lige, na čuvenoj stazi Ušće, vozi se u odličnoj organizaciji Auto moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting saveza Srbije, a uz podršku, Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije, AMS Osiguranja i Ministarstva omladine i sporta.

Na stazi dugačkoj 2.230 metara, na ušću Save i Dunava, nastupa stotinu vozača koji su nakon treninga u subotu, danas otpočeli borbu za pehare.“Nagrada Beograda 2016”, kao tradicionalno evropsko takmičenje u auto sportu, boduje se za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske.

Radojković najbrži u jugićima

Mladi vozač Aleksa Radojković ostvario je pobedu u klasi jugića na kružnim trkama letnje lige "Nagrada Beograda - Ušće 2016". Radojković je u prvoj diviziji posle 18 krugova imao vreme od 23:40.72 stotinki, drugi je bio Đorđe Ristić i to za malo više od sekunde ispred Vladimira Đurovića. Uroš Brkić pobedio je u diviziji tri (kao i u klasi pet) i to ubedljivo, minut i sedam sekundi ispred Nenada Savića (najboljeg u klasi četiri), dok je treći bio Radmilo Vojnović, ali i najbolji u svojoj trećoj klasi. Nemanja Milovanović odneo je trijumf u diviziji četiri, drugi je bio Mirko Milovanović (prvi u devetoj klasi), a treći Aleksandar Tošić, dok je u petoj diviziji najbrži bio Radiša Radisavljević, koji je za sekund došao do cilja pre Nikole Ekmešića. U diviziji Seat cup prvo mesto je osvojio Hrvat Rejmond Terčić, drugi je bio njegov sunarodnih Mario Lozić, a treći Ivan Pokos.(Tanjug)

Đurđev: Auto sport u Srbiji ima budućnostGeneralni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Predrag Đurđev izjavio je danas, povodom održavanja kružne trke letnje lige "Nagrada Beograda - Ušće 2016", da auto sport u Srbiji ima budućnost."Siguran sam da ćemo i ovoga puta opravdati ukazano poverenje i još jednom dokazati da auto sport u Srbiji ima budućnost", rekao je Đurđev.Generalni sekretara AMSS se zahvalio svima koji su učestvovali u pripremanju ovog takmičenja.Kružna trka letnje lige "Nagrada Beograda - Ušće 2016" održana je danas u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS), uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta.Na Ušću su učestvovali vozači iz Srbije i regiona.(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track