Najnovije vesti

ULAGANJE U BUDUĆNOST: Održan kamp za perspektivne golfere
Foto: GAS

Projekat Golf asocijacije Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta

ULAGANJE U BUDUĆNOST: Održan kamp za perspektivne golfere

Ostali sportovi

Golf asocijacija Srbije organizovala je kamp perspektivnih sportista, koji se prethodne nedelje odvijao na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji, kao i u trening centru Zavoda za sport na Košutnjaku.

U radu su učestvovali mladi golferi uzrasta do 16 godina, koji su na pragu reprezentativnih selekcija.

-Više puta smo naglašavali koliko nam je važno da golf kao sport u Srbiji razvijamo pre svega kroz najmlađe. Ovo je jedna u nizu akcija koje sprovodi Golf asocijacija Srbije i mogu da kažem da smo veoma zadovoljni kako je sve proteklo. Imali smo saradnju sa Zavodom za sport, gde su deca boravila u hotelu "Trim" i radila u trening centru. Zahvalila bih se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji su prepoznali važnost ovog projekta i doprineli u značajnoj meri realizaciji obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njegovo finansiranje. Kroz ovaj kamp, naši juniori su dobili priliku da steknu veće znanje i upoznaju se sa sistemom, kakav je potreban za napredak u igračkoj karijeri - istakla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović.

Poziv da učestvuju na kampu dobili su svi klubovi koji imaju juniore među svojim članovima, a u radu je učestvovalo njih 13: Katarina Flanđunis, Vuk Milićević, Lara Todorović, Nevena Terzić, Nikola Bojanić, Mia Aleksić, Miloš Milićević, Sofija Huđec, Zara Korać, Vuk Trpković, Vukašin Suturović, Andrija Gracun i Momir Vicković.

Sa njima je radio stručni tim Golf asocijacije Srbije u kome su bili Jovana Petrović, Nenad Simeunović, Strahinja Popov i Damjan Murgelj.

Tokom četiri dana, koliko je kamp trajao, perspektivni igrači imali su celodnevni raspored aktivnosti koji je uključivao sve bitne elemente, koji mogu da pomognu u daljem razvoju.

Stečeno znanje talentovani golferi imaće priliku da primene već ove nedelje kada je na programu poslednja runda Srpskog amaterskog tura, koji se održava u četiri starosne kategorije - U12, U16, U21 i +21.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...