POTRESNA ISPOVEST: Devojka rođena bez nogu postala gimnastičarka, a onda saznala pravi identitet
Foto: Profimedia

Neverovatna priča

POTRESNA ISPOVEST: Devojka rođena bez nogu postala gimnastičarka, a onda saznala pravi identitet

Ostali sportovi -

Vožnja motora, rolera, skakanje na trambolini - Džen Briker uspešno se bavila svim ovim aktivnostima kao aktivno dete čiji mama i tata nisu dozvolili da joj reč "ne mogu" postane sastavni deo vokabulara.

I ona je sve to radila bez nogu!

Briker je rođena bez nogu još dok je bila fetus jer se pupčana vrpca zapetljala i prekinula dotok krvi u nožice. Odmah po rođenju data je na usvajanje.

Kada su je Džerald i Šeron Briker prvi put videli u domu za nezbrinutu decu odmah su se zaljubili u njen osmeh."Ona je bila u kolevci i upravo se probudila. Nasmešila nam se. I, to je bilo to. Znali smo da je naša. Zaljubili smo se odmah i to se nije promenilo od tada", rekla je Šeron.

Jednog dana im je rekla da želi da se bavi gimnastikom. Odmah su se raspitali za mogućnosti i ubrzo je počela da trenira i donosi prve medalje i trofeje s raznih takmičenja. Odgajali su je tako da veruje u sebe i da radi sve ono što bi radila i da nema hendikep.

Idol joj je bila poznata gimnastičarka rumunskog porekla Dominik Moćeanu koje je bila članica američkog tima na Olimpijskim igrama 1996. godine.

"Znala sam da su moji biološki roditelji iz Rumunije, a Dominik sam volela jer je bila izvrsna gimnastičarka i pomalo mi je bila slična. Dok smo jednom gledali njezin nastup na Olimpijskim igrama, rekla sam roditeljima ne bi li bilo super kad bi se ispostavilo da smo zapravo sestre."

Nedugo nakon toga Šeron i Džerald rekli su ćerki da je njezino pravo prezime zapravo Moćeanu, te da se njeni biološki roditelji zovu isto kao i roditelji omiljene gimnastičarke.

"Ispostavilo se da smo nas dve zaista sestre! Osećala sam se kao da sam u filmu "Princezini dnevnici", ispričala je posle ushićena Džen.

Priču o svojem neverovatnom životu oblikovala je u knjigu koja je odnedavno u prodaji i koja nosi naslov "Sve je moguće: Kako pronaći veru i hrabrost i slediti svoje snove."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track