NOVI IZAZOV: Mark Huk spreman za odbranu titule
Foto: Profimedia

NOVI IZAZOV: Mark Huk spreman za odbranu titule

Ostali sportovi -

Profesionalni prvak sveta u boksu Muamer Hukić izjavio je da je spreman za borbu protiv Britanca Ovila Mekenzija, u kojoj će braniti šampionski pojas u verziji IBO.

"Moje pripreme teku onako kako sam i planirao, gotovo da se može reći da je je sve optimalno. Imam samo jedan problem, teško mi je da nađem idealnog sparing partnera", naveo je Hukić.

Ovaj 31-godišnji Novopazarac će 24. septembra u Frankfurtu u meču sa Mekenzijem braniti titulu u kruzer kategoriji (do 90,719 kilograma), koju je osvojio krajam februara pobedom nad Olom Afolabijem.

"Očekuje me žestok i iskusan protivnik. Britanac je prošle godine prilično namučio Viktora Emilija Ramireza u duelu za IBF tron, na kraju su sudije bodovale nerešeno", podsetio je Hukić.

On je rekao da priželjkuje trijumf nokautom, ali ističe da će biti maksimalno spreman za svih 12 rundi.

"Verujem u sebe, u ringu nikada ne kalkulišem i želim jedino pobedu. Uvek se spremam za bespoštednu borbu, ali više volim da posao završim brzo i efektno", kazao je Hukić.

Muamer Hukić je u karijeri imao 43 meča, a ostvario je 39 pobeda (27 nokautom), nerešen ishod i tri poraza. S druge strane, pet godina Stariji Mekenzi u ring je ulazio 38 puta i ima 25 pobeda (13 nokautom), nerešen ishod i 12 izgubljenih borbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track