TRENER OTKRIVA UZROK PADA: Emir Bekrić nije izdržao teret slave
Foto: AP

Prava istina

TRENER OTKRIVA UZROK PADA: Emir Bekrić nije izdržao teret slave

Ostali sportovi -

Jednom sam mu rekla da mu stalni intervjui i slikanje oduzimaju previše vremena, a on mi je rekao da se za sve to borio, kaže stručnjak Mirjana Stojanović

Srpski atletski as Emir Bekrić probaće da se vrati na svetski vrh u Češkoj, trenirajući pod nadzorom tamošnjeg stručnjaka Dalibora Kupke, ali činjenica da prestaje saradnja s Mirjanom Stojanović dala je pojedincima povod da izmišljaju priče o sukobu ovog tandema.Trener kaže da je priča o razlazu s Bekrićem kompleksna, kao što je i karakter njenog bivšeg „učenika“.Zašto je Bekrić odlučio da se odseli u Češku?- Zato što je procenio da je došao u fazu života kada mu je za dalji napredak u sportskoj karijeri potrebna promena. Oni koji ne misle dobro već se bave spletkama, šire neistine o kraju naše saradnje. Prava istina je da me je Emir pozvao, saopštio odluku i pitao za mišljenje. Na sve to ja sam mu rekla da i sinovi u jednom trenutku odlaze od roditelja, pa zašto onda i sportisti ne bi odlazili od svojih trenera.Šta je uzrok stagnacije?- Objašnjenje je kompleksno. Emir je specifična osoba, ali ako bismo mogli da pojednostavimo stvar, onda bismo mogli da kažemo kako se nije do kraja odupreo svemu što ide uz slavu.

Osvajili svetsku medalju... Mirjana Stojanović i Emir Bekrić
Osvajili svetsku medalju... Mirjana Stojanović i Emir Bekrić

Kako je podnosio slavu?

- Moj utisak je da je previše uživao u njoj. On je mogao 24 sata da bude javna ličnost. Toliko je bilo interesovanje medija. To su bili stalni pozivi za snimanja, intervjue, slikanja... Jednom sam mu skrenula pažnju da to oduzima previše vremena, na šta je on odgovorio da se za to sve borio i trenirao godinama. Iskreno je rekao.Da li je nesportski živeo?- Ne u smislu izlazaka ili uživanja u alkoholu. Događalo se da bude neredovan na treninzima, kao kada je otišao u Istanbul da potpiše ugovor, pa se umesto tri dana zadržao deset. A tamo je jeo hamburgere, baklave, tulumbe i težina mu je postajala sve veći problem. U vreme svojih najvećih uspeha imao je 89 kilograma, a 2015. mu je u jednom trenutku izmerena masa bila 100 kilograma. To je bilo previše.

Preterivao u teretaniIMAO JE POGREŠNE SAVETODAVCEŠta mislite o promenama u Emirovom trenažnom procesu?- Promene su bile u želji da se njegovo vreme spusti ispod 48 sekundi. Odmah sam mu dala do znanja da se ne slažem preporučenim radom u teretani. Po meni je bilo preterano da neko ko je dizao 140 kilograma počne da diže 200. Bila sam vrlo nezadovoljna, ali to vam je tako kada se pojave razni savetodavci. Znate, od početka mog rada s Emirom prati me sumnja i pitanje - da li ja umem. Onda se vratimo s medaljom sa nekog takmičenja i dokažem im da umem, ali tada postave novo pitanje - da li Emir sa mnom može da spusti vreme ispod 48 sekunde. Kod svakog novog izazova tražila sam savete mnogih stručnjaka jer sam želela najbolje za Emira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track