Najnovije vesti

VELIKO PRIZNANJE: Olimpijski komitet Srbije dobitnik Turističkog cveta
Foto: OKS

Čestitke

VELIKO PRIZNANJE: Olimpijski komitet Srbije dobitnik Turističkog cveta

Ostali sportovi
22:38h

Olimpijski komitet Srbije jedan je od dobitnika specijlanog priznjanja Turističke organizacije Srbije “Turistički cvet” za 2016-u godinu.

Pored definisanih kategorija za dodelu ovog priznanja, direktor TOS-a ima diskreciono pravo da dodeli jedno ili više specijalnih priznanja pojedincima ili institucijama koje su doprinele poboljšanju imidža naše zemlje, a time i promociji Srbije kao atraktivne turističke destinacije.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru olimpijci Srbije ostvarili su veliki uspeh sa osvojenih osam medalja i plasmanom na visoko 32. mesto u ukupnom plasmanu država. Uspeh u Riju bio je povod da ove godine, direktorka TOS Marija Labović odluči da jedno od specijalnih priznanja dodeli Olimpijskom komitetu Srbije, dok je još jedno proznanje dodeljeno Paraolimpijskom komitetu Srbije.Na svečanosti kojom je Turistička organizacija Srbije obeležila Svetski dan turizma priznanje je u ime Olimpijskog komiteta Srbije primio generalni sekretar Đorđe Višacki.

„Velika je čast i zadovoljstvo jer je ovo priznanje još jedna potvrda da su naši sportisti sjajni ambasadori Srbije. Način na koji na međunarodnoj sceni, na sportskom terenu, ali i van njega, predstavljaju svoju zemlju može da posluži kao primer. Zahvaljujući uspehu ostvarenom u Riju siguran sam da je nakon ovih Igara još više ljudi širom sveta, koji Srbiju prepoznaju kao zemlju sporta i zemlju neposrednih i toplih ljudi,“ rekao je ovim povodom Đorše Višacki generalni sekretar OKS.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...