PARTIZAN NAGRADIO NAJBOLJE: Andrea Arsović i Nikola Jakšić najbolji crno-beli sportisti
Foto: Kurir Sport

Crno-bela svečanost

PARTIZAN NAGRADIO NAJBOLJE: Andrea Arsović i Nikola Jakšić najbolji crno-beli sportisti

Ostali sportovi -

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan i njegovi klubovi danas slave 71 godinu postojanja. Tim povodom nagrađeni su najbolji pojedinci i ekipe crno-bele porodice.

Najbolji sportista Partizana u minuloj godini je vaterpolista Nikola Jakšić, koji se okitio zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

- Nisam očekivao da ću dobiti ovoliki broj nagrada. Hvala svima na ovome, trudio sam se davao makismum. U Partizanu sam već jedanaest punih godina i mogu samo da zahvalim još jednom svima - rekao nam je Jakšić, koji će i naredne godine nositi crno-belu kapicu, ovoga puta kao kapiten ekipe.

- Ostajem ovde kao kapiten. Prvu utakmicu igramo u petak, nadam se da ćemo početi sezonu pobedom i da ćemo tako i nastaviti.

Najbolja sportistkinja crno-bele porodice je strelkinja Andrea Arsović, Evropska šampionka. Zbog obaveza, umesto Andree nagradu je primila njena sestra Anđela.

Anđela Arsović, Foto: Kurir sport
Anđela Arsović, Foto: Kurir sport

"Drago mi je što smo moj trener Dragan Donević i ja zajedno izabrani za najuspešniju sportistkinju i trenera Sportskog društva Partizan. Meni je ovo šesto priznanje, a mom treneru treće, što nas svrstava u najuspešniji tandem u istoriji JSD Partizan. Hvala puno mom treneru koji je najzaslužniji za sve moje uspehe i JSD Partizan koji ceni moju odanost crno-belim bojama. Bez njih ne bih bila ovde danas", rekla je za Kurir sport Andrea Arsović.

Trener godine je Dragan Donević, trener streljačkog kluba.

Najbolji muški klub u okviru JSD Partizan je vaterpolo klub, a najbolji ženski streljački klub.

Dragan Donević, Foto: Kurir sport
Dragan Donević, Foto: Kurir sport

JSD Partizan osnovano je 4. oktobra 1945. godine u Beogradu pod nazivom Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije Partizan, pet godina kasnije se reorganizovalo i postalo otvoreno sportsko društvo, a sekcije su izrasle u klubove, dok se na godišnjoj skupštini 1960. dopunjuje naziv društva u JSD Partizan.

Partizan, streljački klub, Foto: Kurir sport
Partizan, streljački klub, Foto: Kurir sport

Među prvim sekcijama su fudbalska, atletska, košarkaška, biciklisticka i teniska, a sada broji ukupno 27 klubova.

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društava u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih sedam decenija, verovatno je i jedno od najuspešnijih.

Partizan, vaterpolo klub, Foto: Kurir sport
Partizan, vaterpolo klub, Foto: Kurir sport

Vaterpolisti crno-belih su sedam puta bili prvaci Evrope, košarkaši jednom, dok su fudbaleri igrali finale Kupa šampione i poraženi od Real Madrida.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track