SRBI SA KIM NEZADOVOLJNI: Golijanin je morao da glasa protiv prijema tzv Kosova u FIVB
Foto: Odbojkaški Savez Srbije

Protestna nota

SRBI SA KIM NEZADOVOLJNI: Golijanin je morao da glasa protiv prijema tzv Kosova u FIVB

Ostali sportovi -

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Nenad Golijanin bio je uzdržan prilikom glasanja za prijem tzv. Kosova u Svetsku odbojkašku organizaciju (FIVB), a tim povodom se oglasio Odbojkaški savez Kosova i Metohije.

Tzv Kosovo je primljeno u FIVB na Kongresu u Buenos Ajresu.

Protestnu notu iz OS Kosova i Metohije potpisao je sekretar Veljko Vučetić.

"Povodom prijema Odbojkaške organizacije tzv. Kosova, u članstvo Svetske odbojkaške federacije, želimo da izrazimo jak protest i iskreno žaljenje zbog nekonsultovanja i neobaveštavanja predsednika Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije, člana Odbojkaškog saveza Srbije, prilikom donošenja odluke o glasanju po navedenom pitanju. Veoma smo nezadovoljni i razočarani zbog uzdržanog glasa naše matične organizacije. Jasni je da glas protiv prijema navedene organizacije u FIVB ne bi promenio konačan rezultat glasanja, ali smatramo da bi to bio moralan i jedini mogući stav. Još jednom, u ime svih predstavnika i članova Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije iskazujemo protest, razočaranje i nezadovoljstvo načinom glasanja OSS na 35. kongresu FIVB", stoji u saopštenju Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije.

OS Vojvodine ogorčen na Golijanina

Predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović ogradio se od stava prvog čoveka OS Srbije Nenada Golijanina i poručio da je moralo da se glasa protiv prijema Kosova u Svetsku federaciju (FIVB).Golijanin je na Kongresu FIVB u Buenos Ajresu bio uzdržan po pitanju članstva Kosova, dok je Španija bila protiv."Za razliku od predsednika OSS-a, postoje države i njene organizacije koje drže do svog stava i principa da neko ko nema svoje mesto u Ujedinjenim nacijama i ko je oteo tuđu teritoriju ne može da bude član bilo čega", naveo je BogunovićBogunović, inače potpredsednik OS Srbije, rekao je da je "Golijanin morao da bude protiv, bez obzira što bi velika većina pobedila i primila nepriznatu državu u FIVB"."Želim da istaknem da je OS Vojvodine, na čijem sam čelu, takođe ne podržava stav predsednik OS Srbije Nenada Golijanina", poručio je Bogunović.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track