PARTIZANOVCI U KLINČU Životić: Golijanin mora da ode, zastupa lične a ne interese srpske odbojke
Foto: Promo

Odbojkaška bura se ne stišava

PARTIZANOVCI U KLINČU Životić: Golijanin mora da ode, zastupa lične a ne interese srpske odbojke

Ostali sportovi -

Direktor Atletskog kluba Partizan Dragan Životić smatra da Nenad Golijanin, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije treba momentalno da podnese ostavku zbog kukavičkog držanja na glasanju za prijem tzv. Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju.

Dekan Fakulteta za menadžment u sportu Univerziteta "Alfa" tvrdi da je Golijanin hteo da privatizuje Odbojkaški savez Srbije.- Taj čovek je zastupao lične, a ne nacionalne i državne interese na glasanju u Argentini. Smatram da već sutra treba da bude sazvana skupština OS Srbije i to po hitnom postupku, sa samo jednom tačkom dnevnog reda - poverenjem Nenadu Golijaninu. Ako oni ne prihvate ono što je on uradio u FIVB, odnosno, da je bio uzdržan na glasanju za prijem u Svetsku odbojkašku federaciju tzv. Kosova, onda Golijanin momentalno treba da podnese ostavku - u dahu je izgovorio Dragan Životić i dodao:- Država Srbija je jasno stavila do znanja šta misli o nekakvoj secesionističkoj i izmišljenoj jedinici Kosovo. Neverovatno je, da Španci na glasanju budu protiv, a mi Srbi uzdržani. To je neviđena sramota! Mogu samo da zamislim kako se osećaju braća Vladimir i Nikola Grbić posle svega ovoga.Direktor AK Partizan zamerio je Golijaninu što nije zastupao nacionalne interese u FIVB kada je u pitanju Republika Srpska. - Čitao sam njegovu izjavu da mladima na Kosovu ne želi da zabrani igranje odbojke. Pa, ko im to brani?! Republika Srpska po Dejtonskom sporazumu ima više prava da bude primljena u FIVB, nego Kosovo. Što u Buenos Airesu nije digao glas za Republiku Srpsku? Kad već toliko brine o mladima?!Dragan Životić tvrdi da je Nenad Golijanin umešan i u određene poslove u FK Partizan, odnosno u izbor članova skupštine tog kluba pred izbor predsednika.- Zajedno sa Milanom Obućinom, radi svojih privatnih interesa radi protiv Nenada Bjekovića da bude izabran za predsednika FK Partizan.Životić zamera Golijaninu i što je raskinuo saradnju sa prvim čovekom Vizure Zoranom Radojičićem.- Golijanin 30 godina vlada Odbojkaškim klubom Partizan. Taj klub je postao njegova lična prćija. I sina je postavio na mesto predsednika. Kada je Zoran Radojičić, vlasnik Vizure ušao u Partizan i kada je ženski klub postao prvak, odmah ga je uz pomoć Obućine najurio iz kluba. Zato što je ugrozio njegove interese - poručio je Životić.

Golijanin za sutra zakazao sednicu Izvršnog odboraPredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Nenad Golijanin zakazao je za sutra u podne sednicu Izvršnog odbora, saopšteno je iz te organizacije.Sednica se održava nakon protestnih pisama vojvođanskog i kosovsko-metohijskog saveza zbog odluke OSS da na Kongresu FIVB u Buenos Ajresu bude uzdržan po pitanju prijema Kosova u Međunarodnu odbojkašku federaciju.Članovi Izvršnog odbora su: Nenad Golijanin, Vladimir Grbić, Aleksandar Vlahović, Goran Pitić, Petar Bogunović, Bogdan Mamuzić, Milan Jovanović, Bogdan Sretenović, i Goran Gradinski.

Odbojkaški savez Kosova i Metohije poslao protestno pismo OSSOdbojkaški savez Kosova i Metohije poslao je protestno pismo Odbojkaškom savezu Srbije i Nenadu Golijaninu, predsedniku OSS.U pismu, čiju integralnu verziju prenosimo, stoji:Povodom prijema Odbojkaške organizacije tzv. Kosova u članstvo Svetske odbojkaške federacije, želimo da izrazimo jak protest i iskreno žaljenje zbog nekonsultovanja i neobaveštavanja predstavnika Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije, člana Odbojkaškog saveza Srbije, prilikom donošenja odluke o glasanju po navedenom pitanju. Veoma smo nezadovoljni i razočarani zbog uzdržanog glasa naše matične organizacije. Jasno je da glas protiv prijema navedene organizacije u FIVB ne bi promenio konačan rezultat glasanja, ali smatramo da bi to bio moralan i jedini mogući stav. Još jednom, u ime svih predstavnika i članova Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije iskazujemo protest, razočaranje i nezadovoljstvo načinom glasanja OSS na 35. Kongresu FIVB. – kaže se u pismu koje je potpisao Veljko Vučetić, sekretar OSKIM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track