KURIR OTKRIVA KO ĆE NASLEDITI DIVCA: Todorov prvi kandidat za predsednika OKS!
Foto: Zorana Jevtić

Rok za prijavu do 18. novembra

KURIR OTKRIVA KO ĆE NASLEDITI DIVCA: Todorov prvi kandidat za predsednika OKS!

Ostali sportovi -

Olimpijca iz Seula i aktuelnog potpredsednika OKS za prva 24 sata podržalo 10 saveza - tekvondo, džudo, rvanje...

Aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i predsednik Skupštine Džudo saveza Srbije Ivan Todorov (49) prvi je podneo kandidaturu za novog predsednika OKS, saznaje Kurir.

Učesnik Olimpijskih igara u Seulu 1988. trenutno je najbliži funkciji koju od 2009. godine obavlja Vlade Divac.

Rok za prijavu kandidata za mesto prvog čoveka Olimpijskog komiteta Srbije ističe 18. novembra, a iz dobro obaveštenih izvora saznajemo da je Todorova za prva 24 sata podržalo 10 saveza - tekvondo, rvanje, džudo...

Prema povelji Međunarodnog olimpijskog komiteta, izborna skupština mora biti održana najkasnije šest meseci po završetku Olimpijskih igara, što je u ovom slučaju 21. februar 2017. godine, a prema propisanim pravilima, samo nekolicina ljudi u Srbiji ispunjava sve uslove za predsedničku fotelju. Todorov je svakako jedan od njih.

"Do 18. novembra savezi olimpijskih sportova mogu da dostave predloge za mesto predsednika, kao i za funkcije u organima Olimpijskog komiteta Srbije. Nakon toga izborna komisija proverava da li su kandidati ispunili uslove, dok Izvršni odbor utvrđuje konačnu listu i zakazuje izbornu skupštinu. Iako volonterska, funkcija predsednika Olimpijskog komiteta Srbije vrlo je važna, kako u sistemu sporta Srbije tako i u međunarodnim okvirima. Siguran sam da postoje kandidati za ovu prestižnu poziciju koji svojim statusom, dosadašnjim radom u sportu, rezultatima i iskustvom ispunjavaju kriterijume za mesto predsednika OKS", nedavno je za Kurir izjavio generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Ivan Todorov narednih dana će se obratiti javnosti povodom svoje kandidature, a očekuje se da svoju prijavu podnese i Aleksandar Šapić. Iako nema potvrda, uveliko se šuška da bi za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije mogli da konkurišu i Aleksandar Šoštar i Aleksandar Boričić. Tri Aleksandra i Ivan. Ostaje da se vidi ko će pobediti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track