OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo koji su najzahtevniji sportovi na svetu
Foto: Profimedia

Teško sportistima

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo koji su najzahtevniji sportovi na svetu

Ostali sportovi -

Možda će vam delovati čudbo, ali ovo je lista od 10 sportova koji se smatraju najzahtevnijim na svetu.

10. mesto - GolfPre svega što se igra satima, a može da potraje i danima. Udarati malu loptu, izbegavati prepreke, zahteva veliku koncentraciju...

9. mesto - TenisKonstantna razmena loptice i to velikom brzinom, oduzima mnogo snage igračima. A tek što mečevi umeju da potraju...

Novak Đoković, tenis, foto: Profimedia
Novak Đoković, tenis, foto: Profimedia

8. mesto - Bejzbol

Pravi izazov je gledati meč bejzbola, a tek da igrate... Pa tu su vam potrebni "čelični živci". hvatanje loptice nije ni malo lako, potrebna je vrhunska veština koju ne može svako da poseduje.

7. mesto - PlivanjePlivanje zahteva visok stepen stručnosti, jer kretanje kroz vodu mora biti što efikasnije. Da bi neko postao prosečan plivač, potrebno je mnogo treninga.

Majkl Felps, plivanje, foto: AP
Majkl Felps, plivanje, foto: AP

6. mesto - Košarka

Morate biti u sjajnoj formi kako biste izdržali tempo od 40 minuta sa veoma kratkim pauzama.

5. mesto - Američki fudbalAmerički fudbal pre svega zahteva dobru kondiciju, ali i izdržljivost kada vas protivnik "napadne".

4. mesto - FudbalNajvažnija sporedna stvar na svetu, takođe zahtev veliku izdržljivost tokom 90 minuta igre, tokom koje igrači uglavnom trče. Stoga je kondiciona priprema jedan od najvažnijih segmenata.

Fudbal, foto: Profimedia
Fudbal, foto: Profimedia

3. mesto - Ragbi Trčanje, trčanje i samo trčanje. Treba sve to izdržati....

2. mesto - Hokej na leduAko izuzmeo klizanje na ledu za koje, priznaćete, treba mnogo muke da se savlada, onda su to svakako grubi protivnički udarci. Sve to treba istrpeti i još na kličugama ostati na nogama...

1. mesto - VaterpoloPlivanje, tj rvanje u vodi... Neko pokušava da te udavi, a ti treba da držiš glavu iznad vode. U kratkom vremenskom periodu treba preplivati sa jedne strane bazena na drugu... Ako ne verujete, izvolite pa probajte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track