VELIKI USPEH SRPSKOG GOLFERA: Ilija Đurđević peti na Masters turniru u long drajvu
Foto: GAS

Turnir na Novom Zelandu

VELIKI USPEH SRPSKOG GOLFERA: Ilija Đurđević peti na Masters turniru u long drajvu

Ostali sportovi -

27-godišnji srpski golfer Ilija Đurđević zauzeo je peto mesto na završnom Masters turniru Evropskog golf long drive tura koji je održan u Remuera golf klub u Oklendu na Novom Zelandu.

U ovoj disciplini koju nazivaju i “takmičenjem u zakucavanjima golfa”, cilj je da se loptica udari što dalje, a na Novom Zelandu, pobedio je Amerikanac Moris Alen udarcem od 359 metara ispred Šveđanina Emila Rozeberga.

U konkurenciji su još pored Đurđevića bili i Holanđanin de Bef, Finac Pikanen koji je evropski rekorder sa 440 jardi, Švajcarac Benalja, Belgijanac Mariono i Nemac Petraš.

Alen je na turnir došao kao glavni favorit, aktuelni evropski šampion i bivši Ginisov rekorder u brzini loptice, koji takođe drži rekord u daljini od 459 jardi.

Alen je, između ostalog i nećak NBA legende, Džulijusa Irvinga –“Doktora Džeja”.

Đurđević, čiji je najbolji rezultat 408 jardi, je podelio peto mesto sa Belgijancem Marionom i ovo je bilo njegovo šesto takmičenje u long driveu. 27-godišnji golfer je prethodno učestvovao na turnirima visokog ranga, pa je tako prikupio dovoljno bodova da se kao osmorangirani Evropljanin takmiči na Mastersu na Novom Zelandu.

Na prva četiri takmičenja je bio peti, dok je na poslednjem turniru pred Ouklend, u Portugalu, bio pobednik. Đurđević je posle nastupa za reprezentaciju Srbije nastavio da se uspešno bavi golfom i potpuno se pronašao u ovom takmičenju, jer je uvek bio poznat kao igrač sa snažnim i preciznim uvodnim udarcem.

Konačni plasman:1. Moris Alen (SAD), 2. Emil Rozeberg (Švedska), 3. Temu Pikanen (Finska), 4. Timo Petraš (Nemačka), 5. Ilija Đurđević (Srbija), 6. Tanguj Mariono (Belgija), 7. Bob de Bef (Holandija).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track