EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE U BEOGRADU: Postavićemo nove standarde 2020. godine
Foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Još jedno veliko takmičenje kod nas

EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE U BEOGRADU: Postavićemo nove standarde 2020. godine

Ostali sportovi -

Članovi Izvršnog odbora Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) danas i sutra održaće prve sastanke povodom Evropskih univerzitetskih igara koje će 2020. godine biti održane u Beogradu.

O planovima i očekivanjima govorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, gradski sekretar za sport Slavko Gak, predsednik USSS Siniša Jasnić i gosti iz inostranstva.

"Želim da pozdravim naše goste i prijatelje, predsednika EUSA Adam Ročeka, potpredsednika Harisa Pavletića, generalnog sekretara Matjaža Pečovnika i blagajnika Lorenca Uspringa i velikog šampiona Miroslava Cerara, koji je uvek rado viđen gost u Beogradu", rekao je Jasnić i dodao:

"Zadovoljstvo je što se sastanak Izvršnog odbora održava u Beogradu. Mi ćemo sa našim gostima razgovarati o pripremama Igara koje će biti održane u Beogradu 2020. godine".

Prvi čovek EUSA istakao je da je veoma zadovoljan zbog dolaska u naš glavni grad.

"Uvereni smo da je Beograd odlično mesto za održavanje Igara jer imate veliko iskustvo u organizovanju prestižnih takmičenja. Sećamo se kako ste fantastično organizovali Letnju Univerzijadu 2009. godine i srećni smo što smo danas ovde. Takođe želim da istaknem da organizacija ovakvih takmičenja može doneti mnogo dobroga državi domaćinu i moram da čestitam ministru Udovičiću na sjajnim rezultatima srpskog tima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru", zaključio je Roček.

Gradski sekretar za sport grada Beograda Slavko Gak istakao je veliki značaj ove manifestacije za domaćina te izrazio očekivanja da još jednom pokažemo kako se organizuju velika sportska takmičenja, dok je ministar Udovičić pojasnio sve dobre strane organizacije Evropskih studentskih igara.

"Ukazano nam je poverenje da izađemo na sportsko borilište i još jednom dokažemo da je Srbija fantastičan domaćin. Poznati smo po trudu da se naši gosti osećaju kao kod kuće i da ponesu pozitivnu impresiju i da tako širimo pozitivnu sliku o našoj državi. Nadam se da ćemo oboriti rekord od 6.000 učesnika koji je ove godine postignut na Igrama u Rijeci i Zagrebu, kao i broj sportova u kojima će se takmičiti. Najbitnije je da naši studenti steknu zdravi odnos prema sportu i nova prijateljstva. Jasno je koliko ovakvo takmičenje donosi domaćinu. Pokazaćemo da smo domaćini kakve ove Igre zaslužuju. Očekujemo da univerzitetski sport u Srbiji od ovih Igara ima pravi benefit. Pred nama su četiri godine, a ovo danas je odskočna daska zaorganizaciju takmičenja. Krenuli smo na vreme, pred nama je mnogo rada i želimo da postavimo nove standarde i da se drugi posle tih Igara poistovećuju sa Srbijom", rekao je ministar i zaključio:

"Želimo da podstaknemo što više studenata da se bave sprotom, a ne da imamo današnju situaciju da 20 odsto njih ne zna da pliva. Želja nam je da počnu da se bave sportom i rekreacijom, a onda uzmu učešće u nekim sportskim takmičenjima i tako budu primer kolegama. Želimo da sport vratimo kao izborni predmet na fakultetu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track