PONOS SRBIJE I NEMAČKE: Marko Huk šampion sveta, Kličko prvi čestitao!
Foto: Profimedia

Svetski, a naš! Nemac našeg porekla odbranio titulu

PONOS SRBIJE I NEMAČKE: Marko Huk šampion sveta, Kličko prvi čestitao!

Ostali sportovi -

Huk pobedio Dimitrija Kušera na oduševljenje legendarnog ukrajinskog boksera, koji je borbu u Hanoveru pratio s Nenadom Borovčaninom

Ponos Nemačke, ali i Srbije. Muamer Hukić (Marko Huk) odbranio je titulu prvaka sveta pošto je u Hanoveru pobedio Dimitrija Kušera na poene - 117:111. Nemcu našeg porekla veliki uspeh prvi je čestitao legendarni ukrajinski bokser Vladimir Kličko, koji je borbu pratio u društvu Nenada Borovčanina i Marka Bastaća.

Prštalo u ringu... Huk na poene dobio Kušera
Prštalo u ringu... Huk na poene dobio Kušera

Hukić je ovom pobedom ostao car u ringu i nastavio da dominira u svetskom boksu. Pred sjajnim bokserom iz Sjenice pao je i Ukrajinac Kušer. Iz runde u rundu Huk je lomio rivala, pa sudije na kraju meča nisu imala previše težak zadatak. Malo je nedostajalo da Nemac završi posao u osmoj rundi, kada je rivalu zadao nekoliko jakih udaraca. Na kraju je na Hukovom kontu stajalo šest poena više nego što je imao Kušer. Zasluženo je pojas za najboljeg na svetu u kruzer kategoriji završio oko struka Muamera Hukića.Hukić ima 32 godine, u karijeri je boksovao 44 profi borbe, u kojima je ostvario 40 pobeda, i to 27 nokautom. Nedavno je boravio u Beogradu, a više puta je izjavljivao da bi voleo da boksuje pod srpskom zastavom.M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track