IZBORI U ODBOJKAŠKOM SAVEZU: Vanja Grbić pravo rešenje
Foto: Zorana Jevtić

Odluka o budućnosti odbojke

IZBORI U ODBOJKAŠKOM SAVEZU: Vanja Grbić pravo rešenje

Ostali sportovi -

Za pobedu nad Zoranom Gajićem starijem Grbiću biće potrebno 26 glasova, što je prosta većina od 50 delegata koji će danas birati naslednika Nenada Golijanina

Odbojkaški savez Srbije danas (12.00) će na Izbornoj skupštini u hotelu „M“, glasovima delegata iz cele zemlje, birati novog predsednika između Vladimira Grbića i Zorana Gajića.Legendarnog igrača Vladimira Vanju Grbića su za prvog čoveka Saveza kandidovali beogradski i zaječarski ogranak krovne organizacije, dok su trofejnog stručnjaka Zorana Gajića predložili Valjevci i Udruženje trenera Srbije. Za proglašenje pobednika biće neophodno da se stvori kvorum u Skupštini, koja broji 50 mesta, i da jedan kandidat dobije poverenje većine prisutnih delegata, što znači da će za pobedu biti potrebno 26 glasova.Ni najbolji poznavaoci odbojkaških prilika ne usuđuju se da prognoziraju ishod glasanja, iako se izbor Vladimira Grbića čini najlogičnijim, jer se već osam godina nalazi u organima i sistemu Odbojkaškog saveza Srbije. Baš taj sistem omogućio je srpskoj odbojci, prvo u muškoj, a potom i u ženskoj konkurenciji da se domogne svetskom krema, a onda predanim radom i dobrom selekcijom ostane u vrhu.Na drugoj strani je, takođe, čovek koji je dugo zajedno s Grbićem bio sinonim za uspeh naše reprezentacije, ali mu je otežavajuća okolnost ugovor s klubom iz Azerbejdžana, zbog čega ne bi mogao da bude skroz posvećen predsedničkim obavezama u Odbojkaškog saveza Srbije. Ostaje otvireno pitanje na koje Zoran Gajić još nije dao odgovor, da li će dati otkaz u svom klubu, ili je spreman da na daljinu vodi Savez, što svakako nije dobro, a deluje i krajnje neozbiljno.

Aleksandar Boričić
Aleksandar Boričić

PodrškaBORIČIĆ I TODOROV UZ VANJUPredsednik Odbojkaške konfederacije Evrope i bivši prvi čovek OS Srbije Aleksandar Boričić pružio je podršku Vladimiru Grbiću. Uz njega je stao i Ivan Todorov, kandidat za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Obojica smatraju da bi Vladimir Grbić bio najbolje rešenje za predsednika OSS, jer bi nastavio da primenjuje sistem koji se pokazao kao delotvoran pre 20 godina.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track