FINALNA GLAZURA: Srpske rukometašice iz Vrnjačke Banje gledaju ka Švedskoj
Foto: RSS

Pripreme za EP

FINALNA GLAZURA: Srpske rukometašice iz Vrnjačke Banje gledaju ka Švedskoj

Ostali sportovi -

Ženska rukometna reprezentacija Srbije uspešno je privela kraju prvi deo završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Devojke koje predvodi Dragica Đurić, osvojile su turnir u Češkoj u konkurenciji domaćina, Norveške B i Austrije, a nekoliko završnih dana priprema u kojima će se juriti forma neophodna za start EP 2016 sa Slovenkama u nedelju (15.15), najbolje srpske rukometašice provode u Vrnjačkoj Banji:

"Mnogo je bolja situacija sa povredama od zaključka iz Češke. Devojke koje su ostale u Srbiji zbog lakših povreda, Risović, Krpež Šlezak i Georgijev su u potpunosti spremne da se priključe. Jovana Stoiljković je takođe dobro posle urađenog ultrazvuka. Jedina briga je oko mlade Jovane Kovačević, koja ima problema sa ramenom posle udarca u Češkoj. U narednim danima videćemo i njeno stanje, a odluku o 16 putnica za Švedsku doneću u petak", kaže selektorka Dragica Đurić.

Srpski gol na turniru u Češkoj je pored Nine Kolundžić čuvala i Marija Čolić:

"Bila je to odlična provera za nas pred polazak u Švedsku. Ostvarile smo sve tri pobede. Imamo pravo da još više zračimo pozitivnom energijom. Devojke su pokazale veliko srce i ponosna sam na njih", kaže golmanka francuske Nice i komentariše prvog rivala na EP, selekciju Slovenije:

"Imam veliko poštovanje prema Slovenkama. Biće nam teško, ali ne i nemoguće da ih pobedimo. Slovenke imaju dobar tim koji dugo nije učestvovao na velikim takmičenjima, ali razlog tome nije kvalitet, već potreba da vremenom sve legne na svoje. Sklopile su kockice i ponovo su na velikoj sceni. Imaju odlične bekove, to im je najjači adut. Međutim, o pobedniku neče odlučivati njihova, već naša igra. Verujem u to, kao uostalom i sve devojke koje su ovde. Neka pobedi bolji, neka pobedi Srbija", zaključuje Marija Čolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track