U susret izborima u Olimpijskom komitetu

(KURIR TV) TODOROV ZA KURIR: Bićemo jaki i u Tokiju

Ostali sportovi -

Drago mi je što svi sponzori koji su bili u projektu Rio ostaju sa nama, a imamo nagoveštaj dolaska novih sponzora, kaže jedini kandidat za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije

Aktuelni potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i jedini kandidat da na mestu predsednika nasledi Vlada Divca - Ivan Todorov - u intervjuu za Kurir govori o planovima za naredni olimpijski ciklus. Iako se licitiralo s brojnim imenima, samo je Todorov ispunio uslove za kandidaturu, pa je, uz podršku 26 saveza, već viđeno da će postati prvi čovek OKS.- To mi predstavlja dodatni motiv da u narednom periodu pokušamo da sačuvamo ovaj nivo rezultata i unapredimo rad OKS u određenim segmentima.Najpopularniji sportovi, to jest FSS i KSS, nisu podržali vašu kandidaturu. Da li vas to zabrinjava?- Što se košarke tiče, bili su jako korektni, čak su poslali pismo da nikog neće podržati u predizbornom procesu. Fudbal je, normalno, podržao svog kandidata. Moram da kažem da imamo odličnu saradnju i sa Fudbalskim i sa Košarkaškim savezom.Aktuelni predsednik Vlade Divac je, kada bi nešto zaškripalo, imao problem da mu prebace da je čovek košarke. Mislite da ćete imati sličan problem, s obzirom na to da ste čovek iz džudoa?- Ja jesam čovek džudoa, ali sa pozicije OKS mi imamo sasvim drugačije interese. Svako voli svoj sport, ali smo ovde da ostvarimo zajedničke interese. Mislim da je OKS dobro radio. Dobili smo sve čestitke i od međunarodnih institucija i od naših saveza i članica. U suštini, tim koji dobija ne treba menjati.

Možete li da obećate još dobrih rezultata?

- Nadam se da ćemo nastaviti uz pomoć države, dobru komunikaciju sa Ministarstvom omladine i sporta, što se vidi kroz kontinuitet ulaganja u sport. Drago mi je što svi sponzori koji su bili u projektu Rio ostaju sa nama, a imamo nagoveštaje novih sponzora. Imamo perspektivu da sačuvamo nivo rezultata, dostojno reprezentujemo našu zemlju i da se što veći broj naših sportista najpre plasira, a onda i bori za medalje u Tokiju. Da ponovimo rezultat iz Rija, pa možda i da budemo bolji.

Imate uigranu ekipu u OKS, spremate li, sportski rečeno, neko pojačanje?

Edukacija treneraSPORTISTI ĆE IMATI NAJBOLJE USLOVEBili ste u timu tokom OI u Londonu i OI u Riju, ali i sportista u Seulu 1988. Hoćete li, pored predsedničkih, imati i neke lične savete kako biste pomogli sportistima?- Naš fokus će biti na još boljoj edukaciji trenera i učvršćivanje veza sa institucijama, pre svega sa Republičkim zavodom za sport i fakultetima sporta i fizičke kulture, kako bismo još više pomogli sportistima u procesima treninga, oporavka i takmičenja. U četvorogodišnjem periodu nama su najvažnije Olimpijske igre. To je jedan makrociklus u kom ćemo kroz mikrocikluse sportistima omogućavati najbolje uslove da tempiraju svoju formu za osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track