(VIDEO) MORA DA VRATI 10 MILIONA DOLARA: Evo kako je varao jedan od najpoznatijih pokeraša sveta
Foto: Profimedia

Dokazani prevarant

(VIDEO) MORA DA VRATI 10 MILIONA DOLARA: Evo kako je varao jedan od najpoznatijih pokeraša sveta

Ostali sportovi -

Profesionalni igrač pokera Fil Ajvi i njegov ortak moraju da vrate 10 miliona dolara koje su dobili u kockarnici u Atlantik Sitiju na partiji bakare u kojoj su karte bile nameštene da daju prednost igračima.

Federalni sudija je ranije odlučio da jedan od najpoznatijih pokeraša sveta Fil Ajvi i njegov ortak Čeng Jin Sun nisu ispunili obaveze nametnute propisima na kockanju u četiri prilike 2012. godine tako što je diler u kockarnici Borgata namestio karte da su mogli da predvide koja će sledeća karta izaći.

Prošle nedelje sudija je naložio da njih dvojica vrata 10,1 miliona dolara kockarnici, čime su dve strane na onome pre nego što su Ajvi i Čeng počeli da se kockaju u Borgati.

Sudija Noel Hilan odbacio je zahtev kockarnice da se upotrebi formula za izračunavanje štete koja bi mogla da bude i 15,5 miliona dolara. Taj metod, koji se koristi za računanje koliko je kockarnica mogla dobiti da Ajvi i Čeng nisu igrali tako da imaju prednost, delovao je isuviše spekulativno za sud.

Borgata tvrdi da su njih dvojica iskoristili nepravilnosti na kartama koje su im omogućile da poslože karte. Kockarnica tvrdi da se time tehnički krše pravila kockanja. Ajvi, međtim, tvrdi da je pobedio zahvaljujuči svojoj umešanosti i dobrom opažanju.

Kockarnica iz Atlantik Sitija navodi da su karte imale manu u obrascu na poleđeni koji nije bio uniforman. Ajvi kaže da je prosto uočio nešto što je svako mogao da primeti i da shodno tome ulaže pare.

Sudija je, s druge strane, rekao da su Ajvi i Čeng naveli dilera da slaže karte na određeni način, što je dozvoljeno po pravilima igre, pošto je Čeng uočio sitne razlike. Sudija je ipak u oktobru presudio da su ti postupci prekršili propise Nju Džersija, kao i ugovorne obaveze na koje su pristali igranjem u kockarnici Borgata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track