(FOTO) PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI SUBOTICE: Titule Davoru Štefaneku i rvačima Spartaka
Foto: Nada Harminc

Za kraj godine

(FOTO) PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI SUBOTICE: Titule Davoru Štefaneku i rvačima Spartaka

Ostali sportovi -

U Gradskoj kući Subotice su proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi u 2016 godini.

1 / 4 Foto: Nada Harminc

U tradicionalnoj akciji „Sportista godine“, Rvački klub „Spartak“ proglašen je za najbolji klub Subotice u 2016. godine.

Ova svečana dodela nagrada i priznanja sportistima održava se od 1961. godine, a realizuje je Grad Subotica, Sportski savez Subotice i lokalni subotički nedeljnik.

Titulu sportiste godine, najvrednije priznanje, u konkurenciji seniora i veliki prelazni pehar uručen je na svečanosti u Gradskoj kući Davoru Štefaneku, rvaču Spartaka, koji je osvojio i zlatnu olimpijsku medalju u Riju.

Najbolji junior je Tamaš Kajdoči, iz Kluba dizača tegova Spartak, a najbolja pionirka je mačevalka Miona Petra Knežević.

Priznanje za jubilej uručeno je Jedriličarskom klubu Palić, Džudo klubu Spartak i Parastreličarskom klubu Veteran.

Posebna priznanja pripala su Stipanu Vertu, Dušku Dražiću, Luki Andrašiću, pionirskoj ekipi ŽOK Spartak, Teniskom klubu Spartak (pioniri), Vaterpolo klubu Spartak Prozivka i Radulu Raduloviću.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je na svečanom prijemu rekao, da će Grad Subotica još više ulagati u sport i podsetio na rezultate subotičkih sportista koji su proslavili i Suboticu i Srbiju.-Subotica može da se pohvali da je Grad olimpijskih šampiona, a himna naše zemlje čula se i u Brazilu, zahvaljujući pobedi Davora Štefaneka. Ponosni smo i na Nikolu Kalinića, člana naše košarkaške reprezentacije, na naše svetske i evropske prvake, rekao je Bogdan Laban i nagovestio mogućnost da se sa pokrajinskom i republičkom vladom obezbede veća sredstva za izgradnju sportske infrastrukture u Subotici.

Štefanek je rekao da mu je nagrada značajna, jer je Subotica grad sporta, pa je u takvoj konkurenciji osvajanje priznanja uvek nova pobeda.

- U Subotici sam od 1995. godine, a to govori o mom istrajavanju u sveu sporta, kojim sam uspeo da osvojim i najveće nagrade, rekao je Štefanek.

Tekst i foto: Nada Harminc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track