(FOTO) DŽUDISTI ODŽK BEOGRAD NIŽU USPEHE: Tri godine istorijskih rezultata
Foto: Omladinski Džudo Klub Beograd

Žetva medalja i u 2016. godini

(FOTO) DŽUDISTI ODŽK BEOGRAD NIŽU USPEHE: Tri godine istorijskih rezultata

Ostali sportovi -

Na ovogodišnjim prvenstvima Srbije u kategorijama mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori ukupno je osvojeno 30 medalja, od čega 8 zlatnih, 10 srebrnih i 12 bronzanih

BEOGRAD - Omladinski džudo klub (ODŽK) Beograd - Mile Dragić i u 2016. godini nastavio je sa zapaženim uspesima i rezultatima.

- Na ovogodišnjim prvenstvima Srbije u kategorijama mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori ukupno je osvojeno 30 medalja, od čega 8 zlatnih, 10 srebrnih i 12 bronzanih.

Na prvenstvima Beograda u kategorijama poletarci, mlađi i stariji pioniri, kadeti, juniori i seniori osvojena je 31 medalja - 10 zlatnih, 6 srebrnih i 15 bronzanih.

Na prvenstvima Balkana u kategorijama stariji pioniri, juniori i seniori osvojeno je 5 medalja - 3 zlatne, i po jedna srebrna i bronzana - s ponosom ističu u razgovoru za Portal Kurira predsednik Skupštine ODŽK Beograd i osnivač kluba Gojko Pavlov i sportski direktor i prvi trener Slaviša Nerandžić.

Oni kažu da su poslednje tri godine bile veoma plodonosne za klub i da su u ovom periodu postignuti istorijski rezultati.

Veoma zapaženi uspesi postignuti su i u evropskim kupovima za kadete i juniore gde je osvojeno nekoliko medalja.

Na prvestvu Evrope za kadete Anja Obradović osvojila je prvo mesto, dok je njena rođena sestra Jovana bila treća. Na prvenstvu Evrope za juniore Anja je bila treća a Jovana peta.

Na ekipnom prvenstvu Srbije za žene osvojeno je drugo mesto, dok je u super džudo ligi Srbije ODŽK Beograd osvojio treće mesto.

Na nezvaničnim turnirima osvojeno je preko 350 medalja i 10 pehara.

Priznanja za ovogodišnje postignute rezultate biće dodeljena danas posle Skupštine ODŽK Beograd.

Nagrađeni su: Anja Obradović - kadetski prvak Evrope i treća u Evropi za juniore, Jovana Obradović - treće mesto u Evropi za kadete i seniorski prvak Srbije, Mateja Stošić - prvak Srbije za starije pionire i pravak Balkana, Aleksandra Jančić - kadetski prak Srbije, Nikola Gajić - seniorski prvak Srbije, Marko Vukićević - seniorski prvak Srbije, Teodor Simić - prvak Balkana za juniore i Anita Sakal - prvak Balkana za juniore.

SVE VIŠE DECE U ODŽK BEOGRAD

- Veliki pomak prethodnih godina napravljen je i u pogledu omasovljavanja kluba novim mladim sportistima.

Pored omasovljavanja početničke grupe na kojoj je rađemo kroz veliki broj prezentacija na časovima fizičkog vaspitanja u osnovnim školama na teritoriji opštine Palilula, kao o kroz promocije putem socijalnih mreža i veb sajta, rađeno je je na dovođenju pionira, kadeta i juniora, što je već dalo odlične rezultate.

Tokom protekle dve godine napravljena je odlična radna atmosfera u kojoj su na pravi način mogli da se sprovedu planovi i programi stručnog štaba - ističe sportski direktor i prvi trener Slaviša Nerandžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track