VELIKO POJAČANJE ZA BEOGRADSKI TIM: Amerikanac Brent Barns novi glavni trener Vukova
Foto: Saša Pavlić

Američki fudbal

VELIKO POJAČANJE ZA BEOGRADSKI TIM: Amerikanac Brent Barns novi glavni trener Vukova

Ostali sportovi -

Američki stručnjak Brent Barns predvodiće Vukove, najtrofejniji srpski klub i aktuelne vicešampione države u američkom fudbalu.

Očekuje se da se Barns pridruži Beograđanima početkom februara.

Brent Barns iza sebe ima 15 godina trenerskog iskustva. Reč je o jedinstvenom svestranom treneru koji se tokom karijere jednako uspešno dokazao i kao ofanzivni i kao defanzivni koordinator. Naročito se istakao u regrutovanju mladih sportista u raznim školama, od akademskih nacionalnih univerziteta do regionalnih koledža i srednjih škola. Dosledno je i merljivo unapređivao učinak igrača i timova s kojima je radio, uspešno prilagođavajući svoj program svakoj ekipi pojedinačno.

Povodom dolaska u Beograd i Vukove, Brent Barns je izjavio:

"Veoma sam uzbuđen imenovanjem za glavnog trenera ekipe SBB Vukovi. Radujem se susretu s timom i stručnim štabom, s kojima ću početi da radim početkom februara. Vukovi su imali puno uspeha u prošlosti i nadam se da ćemo se na tom temelju nadograđivati. Srećan sam što ću se pridružiti tako istaknutom timu".

U biografiji ima upisan trenerski staž na univerzitetima Montkler, Redlands, Čikago, Sajmon Frejzer (Kanada), Alfred, kao i na koledžima Jutika, Midlberi, Rouds… Radio je kao ofanzivni, defanzivni koordinator, trener kvoterbekova, lajnbekera, specijalnih timova, raning-bekova, vajd-risivera i slično.

Poslednja stanica pre dolaska u Vukove bio mu je Univerzitet Milikin, gde je bio ofanzivni koordinator i trener kvoterbekova.

Podsetimo, SBB Vukovi su najpre sklopili dogovor o povratku Amerikanca Kirka Mastromatea, koji je bio glavni trener u jednoj od njihovih najuspešnijih sezona 2014. godine, ali zbog privatnih razloga, ta saradnja neće biti sprovedena.

Ekipi će se priključiti Dvejn Brejdi, dvedesetpetogodišnji igrač ekipe Murray State Racers, koji u osnovi igra na poziciji raning-beka, dok će kvoterbek Džon Uribe igrati i naredne godine u beogradskoj ekipi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track