(FOTO) SKIJANJE SE BRZO UČI: Naši sportisti uživaju na snegu

Zima, zima, e pa šta je

(FOTO) SKIJANJE SE BRZO UČI: Naši sportisti uživaju na snegu

Ostali sportovi -

Mateja Kežman, Milica Starović, Vlade Divac i Žarko Paspalj samo su neki od naših asova koji odlično voze slalom i veleslalom. Nikola Lazetić „navukao“ porodicu

Pršti, pršti bela staza, uhvatila deca Deda Mraza - a naši poznati sportisti prigrabili skije i bordove, pa se spuštaju niz padine prepune snega.

Nažalost, zimskim sportovima mogu da se bave uglavnom tek po završetku profesionalnih karijera jer u ugovorima imaju klauzule po kojima ne smeju da praktikuju aktivnosti u kojima mogu da se povrede. Ali zato nadoknađuju sve nakon što kopačke i patike okače o klin.

Jednom su ga čak i prepoznali dok je skijao u kanadskom Vistleru iako je bio maskiran i nosio kapu i naočare. Novinari su ga pitali da li je lakše skijati ili čuvati Šeka.- Ma skijanje je mnogo lakše. Znate kako, posle košarke morao sam da radim nešto - sa osmehom je rekao Divac i otkrio:- Nisam mogao da pronađem adekvatnu opremu za sebe. Jedna kompanija napravila ju je specijalno za mene. Ali, ne brinite, pažljiv sam. Skijam polako i uživam.

Zezanje... Milica Starović
Zezanje... Milica Starović

I njegov nekadašnji saigrač iz slavnih košarkaških dana Žarko Paspalj voli skijanje, gotovo isto kao i „Mercedesove“ oldtajmere, u koje je više nego zaljubljen. Na Kopaoniku je neizbežan i bivši fudbaler Mateja Kežman, ali on preferira snoubord. Baš ovih dana uživao je s devojkom Tarom u najpoznatijem srpskom ski-centru. Njegovim stopama pošao je i zvezdaš Nikola Lazetić, koji na skijanje vodi celu porodicu.

ŠaljivdžijaANA: PREŽIVELA SAM PRVO SKIJANJE!Jedna od najsvežijih skijašica iz srpskog sportskog džet-seta jeste i bivša teniserka Ana Ivanović. Nedavno je prvi put stala na skije i, sudeći po osmehu, neće joj biti i poslednji.- Preživela sam prvo skijanje - ushićeno je napisala Ana na Instagramu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track