IVANA ŠPANOVIĆ: Želim zlato i skok preko sedam metara
Foto: Kurir Sport

Očekivanja od Evropskog prvenstva

IVANA ŠPANOVIĆ: Želim zlato i skok preko sedam metara

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da joj je cilj da odbrani zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu i da veruje da može da skoči više od sedam metara.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta u Beogradskoj areni. Španović će braniti titulu evropske šampionke osvojenu pre dve godine u Pragu.

- Uzbuđena sam, moram biti kad idem po zlato. Činjenica da ću skakati pred svojim navijačima me čini srećnom i dodatno me motiviše. Nema pritiska jer je čast biti deo nečega što većina nas u Srbiji nikada nije doživela. Spremna sam, nasmejana dočekujem takmičenje i daću sve od sebe da skočim preko sedam metara i odbranim titulu. A još bitnije mi je da uživam i da ostanem ovako nasmejana i tokom EP.

Bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je da oseća veliki pritisak i da će od njegovog psihičkog stanja zavisiti rezultat na takmičenju.

- Nekoliko meseci sam u Beogradu i mislim da sam spreman. Osećam pritisak, možda sam ga i sam sebi nametnuo. Mnogo će zavisiti od moje glave, od toga kako ću kontrolisati emocije. Ne bojim se toga, jedva čekam i nadam se da ću rezultatom iznenaditi i navijače i sebe. Ponosan sam što sam deo možda i najboljeg tima koji je Srbija ikada imala.

Sedmobojac Mihail Dudaš rekao je da jedva čeka da počne takmičenje i da se nada da će popraviti lični rekord.

- Stvarno je dobra stvar biti okruženo dragim ljudima. Moj cilj je da u svakoj disciplini popravim lični rekord, pošto se u dvorani takmičim u sedmoboju - ciljam sedam ličnih rekorda. Veoma je jaka konkurencija, moji rivali i prijatelji su u dobroj formi, i ja sam u dobroj formi. Osećam se dobro, pun sam pozitivne energije i nadam se da ću doprineti dobrom raspoloženju navijača. Zbog porodice i prijatelja se osećam komfornije i opuštenije.

Asmir Kolašinac, Ivana Španović, Mihail Dudaš, Foto: Kurir sport
Asmir Kolašinac, Ivana Španović, Mihail Dudaš, Foto: Kurir sport

Sven Arne Hansen, predsednik Evropske atletske federacije.- Bio sam na svim evropskim prvenstvima od ranih osamdesetih i na svim svetskim osim na jednom i ništa fantastičnije nisam video. Apsolutno najbolja i najlepša dvorana u koju sam ušao!

Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije.- Najveće pojedinačno prvenstvo ikada održano u našoj zemlji. Najkomplikovaniji projekat izveden u Areni, a neke tehnologije će biti upotrebljene prvi put u istoriji baš kod nas.

Slobodan Branković, direktor ASS i predsednik lokalnog organizacionog odbora Evropsko prvenstva.

- U našim hotelima nema praznih soba. Kraljica sportova je zaslužila da bude u Beogradu. Verujem da ćemo svi biti ponosni i da će u ponedeljak svi gosti otići iz Beograda sa lepim uspomenama. Verujem da će kada opali pištolj sve biti kako smo zamislili, kao i da će naši atletičari obradovati naciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track